maandag 17 september 2012

Nog even verder in Sainte-Marie aux Mines

Ik was gisteren nog niet helemaal klaar met het beschrijven van die ene dag.  Er is ook zoveel te zien!  Heel fijn was het om een paar reserve ogen bij te hebben in de vorm van een fototoestel, want op het einde van de dag was ik helemaal op.  Mijn fototoestel was ook "op", tenminste de accu maar ik kreeg nog hulp van mijn smartphone.


Deze foto's komen ook nog uit Espace des Tisserands.  Er hingen daar ook veel quilts van Brigitte Giblin.  Ik vind ze wel mooi maar naar mijn smaak ook erg groot, zeker als je net de werkstukken van Di Ford gezien hebt.  Het quilten is volgens mij bij haar wel met de hand gedaan.

Van dit quiltje staat er ook een exemplaar in het tentoonstellingsboek van de tentoonstelling in het V & A uit 2010.  Vond ik altijd heel mooi maar had ook hier iets kleiners verwacht.


Er waren daar ook quilts van Kathy Doughty.  Heel kleurrijk!


Deze zie ik mezelf ook nog wel maken.  Lijkt me ook een heel geschikt patroon voor een jellyrol.

Van de fans ben ik een fan geworden en ook deze lijkt me leuk om te maken, zeker door de demonstratie van Elsbeth (in het winkelgedeelte) op de naaimachine.

Laten we maar weer eens verder gaan.  De volgende stop is nr. 6 Eglise de la Madeleine.  Je mocht bijna overal fotograferen maar ik kerken moest het zonder flits gebeuren.  Hier waren veel quilts uit Canada te zien en dan van traditioneel tot heel modern.

 Van deze ben ik het naambordje vergeten.  Maar ik vond het mooi om te zien wat zo'n donkere achtergrond kan doen.

"Triumph of the hexagon" van Jeannie Jenkins. 


"There are birds in my garden" van Debra Watson uit Toronto, Ontario.  Afmeting 252 x 255 cm.


3,600 (beats) van Kate Busby uit Toronto Ontario.  Geweldig hoe die paar gele vierkantjes schitteren.


Rolling Waves van Bernice Ovens, Whithorse Yukon. Ik ben altijd dol op dit soort optische illusies waarbij je rondingen verwacht en alleen maar rechthoeken en vierkantjes ziet.


Dit is" Dawn" van Kim Chung-im uit Cookstown, Ontario.  Er staat ook een afbeelding in de gids maar ik was onder de indruk van het glanzen dat deze quilt deed.  Vandaar ook de extra detailfoto.  Ook de knoopjes deden veel.


Het vervolg komt weer in een volgend bericht.

3 opmerkingen:

  1. Beautiful quilts ! Thank you for sharing.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto's bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Diana, wat leuk dat jij zo'n grote collectie laat zien van St Marie, zo lijkt het of ik er zelf ook een beetje ben geweest, dank je. Leuke blog ik ga je zeker volgen, succes met al je mooie werken, Monica

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!