donderdag 20 september 2012

En we zijn nog lang niet moe ... van het kijken naar mooie quilts!

't verbaast me nog steeds dat ik zoveel kan schrijven en zoveel foto's kan maken van maar 1 dag.  Wie zin heeft loopt nog maar even mee naar nr. 8 Lieu d'Art et Culture (LAC) een soort kunstcentrum wat vastgeplakt zat aan een middelbare school.
Een grote tegenstelling met het theater er vlakbij want hier vooral nieuwe quilts met heel andere technieken.  Deze quilts komen uit de collectie van John M. Walsh III.

Ik begin maar even met mijn favoriet Monet over Money van John Lefelhocz uit de Verenigde Staten.  De quilt is 119 x 122 cm groot.  Ik ben al jaren dol op de kunstwerken van Monet.  Ze zijn nogal toegankelijk en spreken volgens mij daarom zoveel mensen aan.  Deze quilt lijkt gemaakt van briefgeld met daaroverheen de kleuren zodat je een schilderij van Monet krijgt wat doet denken aan de lelievijver.

Maar als je beter kijkt zie je dat het briefgeld geen gewone bankbiljetten zijn...

En dat elke libel een citaat heeft wat over kunst gaat.

Deze quilt met een zwemster vond ik ook heel erg apart.

Deze "Hydrangea" van Velda Newman was ook heel mooi.

Nog een paar quilts uit deze collectie

En dan gaan we naar de kerk.  Zonder boek met zilverwerk maar met een fototoestel zonder flits.  Bij nr. 11 Eglise des Chaines gaat het er weer een stuk traditioneler aan toe.  Veel over de Amish.  Ook uitleg en voorbeelden van kleding.

Wel fijn dat wij gewoon wasmachines hebben.  Dat zorgt voor kostbare tijd om te quilten.

Veel quilts die hier hangen zijn te koop.

Deze pineapple is bijzonder doordat juist voor bruin gekozen is.

Deze vond ik erg leuk, vooral door deze setting.  Die gebruikt zij ook.

en nog wat meer quilts...Ik had er eigenlijk geen applique en crazy quilt tussen verwacht.

Meer weer later want dit bericht is alweer erg lang en mijn lief heeft de pc nodig.  Wie meer wil kan hier bij Dorry ook terecht.  Zij was er wat langer en heeft weer andere dingen gezien dan ik.

2 opmerkingen:

  1. hé, dat was schrikken, klik ik en zit ik in één keer op mijn eigen blogje! Wat grappig! Dank je wel voor alle inspirerende foto's, kan zelf niet gaan omdat ik geen vrij kan nemen (onderwijs) dus dan ben ik altijd extra blij met al dit soort inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat laat je veel foto's zien, geweldig leuk om er even van mee te mogen genieten. Je hebt ook mooie aankopen gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!