zondag 9 september 2012

'n beetje zonneschijn

Dat heb je eigenlijk vandaag niet extra nodig.  In elk geval hier in Zeeuws-Vlaanderen niet.  Zou dat komen door dat Sintsje dat vanmorgen al aan het stralen was in de tuin?


Klik op deze link voor een leuk toepasselijk liedje.  Speciaal voor Klaske (die de Sintsjes verzint) maar natuurlijk ook voor alle anderen.

Verder probeer ik ook wat zonneschijn te brengen.  Zomaar omvergereden werd ze door een kind van een jaar of 8 maar de gevolgen zijn best groot voor Saskia.  Een blauwe buste, niet kunnen werken en de gordel in de auto is heel pijnlijk.  Bloemen heeft ze al genoeg gekregen maar ik maakte dit autogordelbeschermhoesje voor haar.  Aan de achterkant zit 3 lagen vulling om zo de druk en scherpe randen van een gordel te verzachten.  Aan de voorkant heb ik me met de naaimachine en vliesofix uitgeleefd.  De 2 delen zitten met klittenband op elkaar zodat de voorkant evt. ook als lopertje gebruikt kan worden.

Ook zin om een hoesje te maken?  De benodigdheden die ik gebruikt heb zijn : 1 fat quarter rood, 1 reep van een jellyrol in het grijs, een halve reep van een jellyrol in wit met rood, 1 fat quarter batting, wat vliesofix en zelfklevend klittenband.

De repen van de jellyrol heb ik in de lengte doormidden gesneden.  Ook in de breedte zijn ze gehalveerd.  Op de naaimachine zet je 3 grijze en 3 lichte stroken aan elkaar.  Van die lange reep maak je ca 5 blokken van 11 x 11 cm en die zet je zoals mijn voorbeeld weer aan elkaar.  Vervolgens (ik ben geen tekentalent) heb ik een plaatje gezocht van een bloem en er met vliesofix opgestreken.


Verdeel de fat quarter in 4 stroken.  1 strook gebruik je om de bloemen van vliesofix van te maken.  1 strook is achtergrond voor het patchworkgedeelte.  De andere 2 stroken zijn voor-en achterkant voor het gedeelte dat achter de gordel komt.  Verdeel de batting ook in 4 stroken, gebruik 1 strook voor het patchworkgedeelte en 3 stroken voor het andere deel.


Als alles gequilt is kan je de klittenband aanbrengen en is het hoesje af.

Zo en nu ga ik verder genieten van de zon en vanmiddag het hoesje afgeven.  Wat ik verder nog gemaakt heb, past niet in het berichtje.  Maar het is genoeg om van mezelf aan die Sintsjes te mogen beginnen ;)

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk en origineel idee om zo'n gordelhoes te maken! Ik vind een autogordel ook altijd akelig knellen als ik geen jas aanheb.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de uitleg van de autogordelhoes. Erg handig lijkt me want dat ding zit zonder jas idd helemaal niet lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je Sintsje is prachtig Diana!!
  Leuk idee , die autogordelhoes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief dat je voor haar zo'n zachte autogordel hoes hebt gemaakt :o)

  Vandaag had ik dagdienst, daarna nog even in't zonnetje gezeten ...morgen komt t zonnetje gelukkig ook nog ...
  nog even genieten,
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige blog !! de autogordelhoes wat een geweldig idee super leuk !!! En ben helemaal weg van de camelot ga ik binnenkort mee beginnen wat ben je al ver, wouw wat een prachtige blokken. Ik kom hier zeker vaker terug echt heel leuke blog!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!