zondag 16 september 2012

Er even tussenuit - Sainte Marie aux Mines Espace des Tisserands

Woensdag vertrok ik samen met mijn lief in alle vroegte naar Straatsburg.  We gingen er even een paar dagen tussenuit.  Ik wilde al langer nog eens terug naar Straatsburg en aangezien we op vakantie wilden in September (maar 3 daagjes helaas) is het wel handig om dat te combineren met een bezoek aan het 18eme Carrefour Europeen du Patchwork in Sainte Marie aux mines.  :) 


Woensdag vermaakten we ons prima in Straatsburg en er blijft nog genoeg te bezoeken voor een volgende keer.  We aten heerlijke choucroute (de plaatselijke zuurkoolschotel) in winstube Aux Vieux Strasbourg.  De inrichting kan zo in een Simply Vintage met de lampjes gemaakt van oude strijkijzers en rode lampekapjes en nog veel meer stond heel sfeervol tentoongesteld.  Eten was zo heerlijk dat we er de volgende dag Flammenkuchen zijn gaan eten dus als je in de buurt bent, hoef je niet verder te zoeken want het is ook nog eens heel betaalbaar.


Verder was het handig dat de camping in Straatsburg heel bereikbaar is met het openbaar vervoer, helaas is het wel nogal lawaaiig 's nachts (we sliepen in een tentje dus dan hoor je treinen ook heel goed).  Maar jullie zijn waarschijnlijk het meest geinteresseerd in wat ik donderdag deed : op naar Sainte Marie aux Mines, op naar de quilts!

Mijn lief heeft zich die dag heerlijk geamuseerd met studieboeken Russisch (zijn we net mee gestart) op het terras en stelde zelfs voor om volgend jaar weer te gaan.  Ik schrijf er hier zelf wat meer over omdat ik dat bij anderen ook altijd zo leuk om te lezen en vooral te kijken vind.  Ik begon bij nr. 4 in Sainte Marie aux mines : Espace des Tisserands.  Ik heb heel veel foto's gemaakt (ook van de bordjes zodat ik weet wat van wie is) vooral om te zien hoe iets gequilt is.


Deze quilt van Inge Hueber bevat heel veel verschillende kleuren.  Toch viel mij het meeste op dat je de naden zo goed ziet en het effect dat dat geeft. 


Bij deze van Libby Lehman (foto van briefje was te wazig dus corrigeer me als dit fout is) vind ik het quilten en de kleuren weer heel indrukwekkend.  Als je ziet hoe ze zo'n bloemenhart maakt en hoeveel verschillende soorten quiltgaren er zijn gebruikt en het effect dat dat geeft.


De Morell quilt van Di Ford heb ik nu in het echt kunnen zien. Ik heb me toen supergoof ermee bezig was ook geabonneerd op de bom van Quilt it & Dotty maar ik ben nog steeds niet begonnen.  Ik had niet verwacht dat haar quilts met de machine gequilt zouden zijn maar als je ziet hoeveel ze produceert is het eigenlijk niet vreemd.  De quilts zijn vrij dicht gequilt en ik heb van heel veel blokken foto's genomen ter inspiratie.  Ik zal er hier enkele laten zien :Mooi gerasterd op basis van de punten.  Dat kan je dus doen met blokken gemaakt van een groter lapje.

  Heel veel krullen zijn gequilt rondom de broderie Perse blokken
.

Veren rondom de gekleurde delen en je ziet hier ook een je ziet hier ook het patroon van de rand heel goed.Bij de Antique Wedding Sampler van Di Ford herkende ik deze stofjes (die heb ik zelf ook! en he dat kan ik er ook mee doen!).

Soms jammer dat zo'n quilt een stukje over de grond hangt...  Maar hij wordt er niet minder mooi van.
Ook Phebe was er :


En over de rest schrijf ik vast heel snel!2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk verslagje. Zo kan ik toch een beetje meegenieten van de tentoonstelling.
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je daar eenmaal een keer geweest bent wil je ieder jaar terug :) Het was weer dik genieten dit jaar. dank voor je leuke verslag

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!