donderdag 16 augustus 2012

Nog meer Camelot

De blokken van de Camelot gaan goed vooruit.  Malletjes maken doe ik tijdens de lunchpauze van mijn kantoorbaan en dat werkt erg prettig.  De Camelot is op dit moment het met-de-hand-project waaraan ik 's avonds werk.

Blok 7 was het eerste blok wat af kwam.  Ik heb die de gepatchte cirkels op de gele stof geappliqueerd.  Inmiddels heb ik door de Graceful Garden best wel ervaring met appliqueren maar ik merk dat ik bij deze blokken het niet zo netjes kan doen.



Blok 6 kwam erna.  Alle stofjes zelfde behouden als ze zijn opgestuurd.  Ik heb nu al genoeg veranderd en ik heb ook bewust voor de bom gekozen.  Mijn quilts hebben meestal niet zo'n breed kleurenspectrum en dat wilde ik graag leren.  Het is me voor de 'Warm & Indrukwekkend' al goed van pas gekomen.  Hier zijn alle cirkels op de patchworkmanier genaaid en dat is naar mijn idee goed gelukt.



Blok 3 ging ook lekker vlot.  Ik gebruikte net als Janine verschillende roze stofjes.  Handig dat ik nu al weer wat blokken af heb want ik heb restjes gebruikt van andere blokken.



Nu is blok 5 aan de beurt.  Toch nog verknipt voor de buitenste rand.  Eens zien of ik de tip van Jeannet voor een 'antiek ogende quilt' in praktijk kan brengen.  Een ander lapje in de zelfde kleur.  Die tip vond ik overigens ook terug in 'Simple Seasons' van Kim Diehl.  Zij noemt dit de make-do look.



Nog even bedenken welke ik zal kiezen.  Hebben jullie een voorkeur?

Hier nog even een overzichtje :

1 opmerking:

  1. Wat een mooie blokken zijn dit geworden, ik zie niet veel verschil maar zou voor de rechtse gaan als je dat bedoelt.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!