dinsdag 12 juli 2011

Meer tijd!

De schoolvakantie is begonnen en hoewel ik nu nog op donderdag en vrijdag op kantoor werk, heb ik eindelijk weer wat meer tijd voor het quilten.
De laatste week is altijd zo druk dat ik er absoluut niet aan toe kwam of er te moe voor was.De Summer Stars gaan goed vooruit.  Mijn lief heeft mijn quiltwall opgehangen achter het bed zodat ik alles goed kan schikken.  Heel handig want de ster met het vogeltje en de ster met de ananas zaten er verkeerd aan.  Verder is het makkelijk om dan te kijken en te dromen bij deze quilt...
Nu nog 2 extra hoekstukjes maken en 4 grote driehoeken en het geheel aan elkaar vast zetten en dan is straks het middenstuk klaar.  Dat wil ik nog gedaan hebben in deze zomervakantie, zou toch moeten lukken?

O ja, pas ontdekt : zij maakt ook deze quilt van French General stofjes en is ook vorige zomer gestart.  Wat een toeval he?

Ik heb nog wat verder gequilt aan de Fig Tree Manor maar dat mag eigenlijk geen  naam hebben.  Binnenkort wordt het weer wat kouder en dan zal dat weer een stukje makkelijker gaan.

En als laatste : de top van de Chicken and Sunflower wallhanging naar het patroon van Bonnie Sullivan is klaar.  Ik had nog een restje batting wat groot genoeg is en ook stof voor de achterkant had ik nog over (moest alleen nog gewassen worden).  Verrassend hoe snel zo'n kleiner werkstuk kan gaan.Volgend jaar hoop ik twee echte kippen in de tuin te hebben, lijkt me gewoon zo gezellig en handig (kunnen alle restjes opeten en leveren goede meste en eieren in ruil daarvoor)! Tegen het muurtje ertegenover hebben we dit jaar een paar zonnebloemen geplant, wat het quiltje dus nog wat toepasselijker maakt.

4 opmerkingen:

 1. Leuk gelukt je kippenquilt! Echte kippen zijn erg gezellig in de tuin. Wij hadden vroeger ook kippen. Ze zijn stik-nieuwsgierig en tokken er een eind op los. Af en toe hadden ze kuikentjes dat is ook zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat worden je sterren mooi! Inderdaad een heel handig iets als je het zo op kan hangen! Maar ook je zonnenbloem/kippenquiltje wordt erg leuk en dan straks ook nog echte kippen! Hier mogen we die niet houden, wel jammer, maar ach met onze menagerie houden we al haast geen ruimte meer over! Nog een fijne avond, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf, die zonnebloem! Die spreekt mij, met mijn naam, natuurlijk extra aan.
  Mooi werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Diana,

  Wat een mooie sterrenquilt ben je aan het maken. Prachtige kleuren, warm rood en beige!
  Ik meld mij aan als volger, verslavend dat bloggen!

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!