zaterdag 25 juni 2011

Aan het quilten

Het is gelukt, de sandwich van de Fig Tree Manor is op school gemaakt.  Wat ging dat een stuk fijner dan de vorige keren; genoeg ruimte om er omheen te lopen en niet zoveel gekruip. 
Wat ook een stuk fijner was is de Micro Stich, een tackapparaat wat ik kocht bij Aztec Rose Crea in Zwijndrecht.  Ik vond het leuk om die tackjes erin te schieten en bij het quilten blijft de draad er niet achter hangen (zoals bij mij het geval is bij die speciale veiligheidsspelden).

Het quilten is heerlijk rustgevend en ik ben daar de laatste tijd ook druk mee bezig geweest.  Ik had het nodig.  De laatste weken waren nogal stressvol door de rechtzaak die speelde, gelukkig is mijn vriend nu na bijna 4 jaar van zijn ex af en kunnen wij samen verder. Deze quilt ben ik gestart aan het begin van onze relatie, zo'n 3 jaar geleden en ik begin me af te vragen of het werken aan deze quilt ook daardoor zo lang stil gelegen heeft.

Het middelste gedeelte (tot de eerste rode rand) is bijna klaar. Vorige quilts waren meestal minder groot (1 persoons en dit is een 2persoons), volledig uit patchworkblokken en helemaal doorgequilt 'in the ditch'.  Vanaf Elsje ben ik gaan experimenteren met vulpatronen.  Ik heb nu gerasterd rondom het huis maar moet af en toe wat smokkelen, niet alles loopt zo netjes evenwijdig als ik hoopte.  Ik heb besloten om me daar maar niet druk om te maken, het geeft de quilt vast een bepaalde charme ;)

In het dak heb ik golfjes gequilt zodat het dakpannen lijken en in de raampjes heb ik ook wat extra latwerk gequilt zodat ze beter  uitkomen.
Ik ben tot de ontdekking gekomen dat Joris' liefde niet alleen door de maag gaat maar ook via quilts. 

En dat spinnen verraad hem dan!

Her en der lees ik over quilten in de openbare ruimte, of het nu de daarvoor bestemde dag is of niet, ik ben wel eens bezig met appliquatie of patchwork in de trein. Morgen maak ik ook weer zo'n lange treinreis en dus heb ik mijn voorbereidingen getroffen.
Nu het zo goed gaat met Fig Tree Manor mag ik wel een klein extra projectje, iets niet al te moeilijks.  Ik was erg aangetrokken door een kippenquiltje in Bonnie's Garden van Bonnie Sullivan.  Wat leuk was, was dat ik alle stofjes uit mijn eigen voorraad kon halen en het daardoor razendsnel gaat.  Hier de stand tot nu toe :

3 opmerkingen:

 1. Een quilt met een verhaal. Mooi wordt je quiltwerk, ze zeggen niet voor niets: quilting makes the quilt. Het wordt een prachtig werkstuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hói Diana, dank je voor je leuke reactie op mijn blog! Heb even op jouw blog gesnuffeld, maar daar staat ook heel veel moois op! Je Manor wordt prachtig. Ik heb laatst een quiltcursus gevolgd en daar ook veel geleerd over het rasteren e.d., dat heb je top gedaan bij deze quilt! Leuk om te horen dat de microstitch je ook zo goed bevalt. En... in no time klaar toch?
  Groetjes, en tot de volgende keer! Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie projectjes ben je aan bezig, en inderdaad: heerlijk he, dat die poezen zo genieten van onze hobby =)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!