dinsdag 24 augustus 2010

Wat kunnen die lapjes toch roepen!

Speciaal voor Peti maar ook voor alle anderen. Een foto van mijn aanwinsten uit de winkel van Dorry.

Sommige van die lapjes kunnen al behoorlijk hard schreeuwen om aandacht. Eentje in het bijzonder en daarom hangt die boven de anderen over de schommelbank aangevuld met wat witte rozen van een van mijn rozenstruiken. Nog even vertellen wat er verder nog in het mandje zat. De eerste rij van links zijn mooie blauwe stofjes van Windham. Die waren gewoon te mooi om de verleiding te weerstaan. De tweede rij laat een aantal stofjes zien in herfsttinten (mijn lievelingskleurenpalet) en vooral het eerste bruine stofje vind ik erg mooi. De volgende rij zijn wat lievige stofjes. Daar heb je bij Dorry veel keus in en je wordt toch verleid ook al neem ik die meestal net niet. Tot slot nog 2 rode stofjes en een klein schattig bruintje.

En wat gaan we er dan mee doen? Tsja, meestal wassen in groepjes van dezelfde kleur, aan de lijn hangen (ook altijd een leuk gezicht) en dan strijken en in de juiste doos (per kleur) in de kast en rustig mijmeren over wat voor project.
Maar met deze lukt dat nog niet. Er moet wel vaker een lading even op een wasbeurt wachten maar deze wachten hun kans niet af. Het bovenste lapje zegt dat het ook heel geschikt is voor broderie perse en helpt me met het influisteren van een plekje voor zichzelf in een quilt die ik daardoor ga verzinnen. Verder hou ik m'n mond maar over wat voor quilt want anders ben ik door 1 zo'n lapje al schaakmat gezet.
Ook de blauwe lapjes van de eerste rij kunnen er wat van en stellen voor dat ik een mooie sampler ga maken. Ik heb immers al eens soortgenoten in bruin en groen gekocht bij Ines in Parijs. Ze hebben toegestemd om nog even geduld te hebben en de samenwerking daarmee aan te gaan.
De rij met lapjes in herfsttinten is nog het rustigst. Zij zijn vrij zelfverzekerd dat ze wel een plaatsje kunnen krijgen in de sterrensampler die ik vorig jaar gestart ben en beloven goed te willen combineren met de Stone Cottage stoffen van Renee Nanneman en de Judie Rothermel stofjes die ik daar al voor gebruik.

Ik weet niet precies wanneer ze hun bad zullen krijgen. Morgen staat er een uitstapje naar Utrecht gepland en wie weet kom ik nog wat kameraadjes voor hen tegen. Verder zijn er binnenkort (donderdag 9 tot zondag 12 september) weer opendeurdagen bij Lieve van het Quilthuys. Natuurlijk ook onmogelijk om zonder nieuwe aanwinsten te verlaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!