maandag 23 augustus 2010

Eindelijk gelukt : Farmer's Wife Sampler 2de update

Het heeft me een uur gekost maar het is dan eindelijk toch gelukt. Vanmorgen bedacht ik deze oplossing pas dus vandaar dat ik zo laat ben. Maar beter laat dan nooit!

De verbouwing is bijna achter de rug en mijn lief had weer wat tijd voor de computers. Ze zijn grondig onder handen genomen maar het probleem is nog niet opgelost. Waarschijnlijk lukt dat alleen met een nieuwe versie van Windows.
Maar uiteindelijk is het met gelukt via Picasa een foto in een blog te plaatsen. Het lukt me maar met 1 foto per berichtje dus heb ik voor nu even gekozen voor een overzichtsfoto.

Er zijn 6 blokken gemaakt, minder dan ik gewild had maar ik ben naast de verbouwing ook druk bezig geweest met het maken van een grand fouillard en gordijnen. En dat moet met de hand omdat ik geen naaimachine heb. Behoorlijk saai dus en dan zijn Farmer's Wife Sampler Quilt blokken een leuke afwisseling.

De 6 die gemaakt zijn :
nr 23 Country Farm
nr 90 Storm Signal
nr 55 Linoleum
nr 74 Ribbons
nr 66 Noon and Light
nr 108 Windmill.

Wat betreft mijn eigen draai eraan geven. Bij Noon en Light zou ik het middenblok eigenlijk moeten maken met een donkerblauw stofje ipv een groene en bij de Windmill heb ik de wieken dezelfde kleur gegeven en de driehoeken eromheen steeds met een ander stofje. Dat wijkt niet zo heel veel af van het werkelijke patroon maar aangezien sommige blokken dubbels zijn en alleen de invulling van de stofjes ervoor zorgt dat het een ander blok is, zie ik het als een eigen draai.
In het boek staat dat ze 1 blok te weinig had voor blokken op de punt en dat ze er toen maar 1 bij verzonnen heeft. Ik ben nog steeds benieuwd welke dat dan is. Eerst dacht ik aan wrench omdat die vrijwel hetzelfde is als churn dash maar later zag ik dat wild rose square en butterfly at the crossroads en wheatervane en morning ook sterk op elkaar leken.

Nu snel bij de anderen kijken. Ik zag dat Peti ook mee gaat doen, hardstikke leuk en ik zet je er zo bij in het rijtje.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Diana,
  ik ben ook een dag te laat voor de update. Wat knap dat je toch nog 6 (!) blokjes gemaakt hebt. Mijn doel is elke week eentje.
  Ik vind je blokjes erg mooi.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het inderdaad niet noemen: ....maar 6 blokjes!! Ik vind dat je een geweldige productie hebt!! Volgens mij heb je aan linoleum ook een eigen draai gegeven. Ik ben hem nu aan het maken en volgens mij staat-ie in het boek in 3 kleuren. Jij hebt er 2. Maar ze zijn alle 6 prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige blokjes, zeg! Die tweede, Storm Signal, vind ik erg leuk met die groene stofjes zo afgewisseld. Ik ga eens kijken hoe hij in het boek staat.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ga je hard, 6 blokken, en wat voor ze zijn schitterend! De quilt met broderie heb ik gezien bij Petra Prins in de winkel. (helaas geen foto)
  fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Diana
  Wat ben je al ver met je blokken. Ik heb gelijk bij je oudere berichten gekeken. Mooie kleurencombinatie heb je gekozen. Ik hou van groen.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!