woensdag 19 november 2014

Stonefieldsverhaaltje over de blokjes van maand 2

Iedere keer sta ik versteld van weer een aantal blokjes klaar.  Bereid je voor op een berg blokjes want het zijn er dit keer een hoop bij elkaar.  Ik merkte dat ik er wat meer donkere kleuren in moest stoppen dus heb ik geprobeerd daar een beginnetje mee te maken en verder heb ik natuurlijk genoten van het toevoegen van leuke motiefjes zoals kersjes, aardbeitjes, ijsjes, naaimachientjes, schaapjes enz.


Wat een hoop tijd vergen de kleine hexagonbloemetjes maar wat zijn ze eigenlijk leuk om te maken!


Bij Square Peg in a round hole ben ik weer lekker in de lapjes gedoken.  Een paddestoel en een ijsje.  De paddenstoelvariant vind ik het leukste geworden, bij de andere contrasteren de stoffen minder dan ik had verwacht.


Star in a star.  Hier schittert bij mij een lammetje op een stapeltje quilts. 


The oscillateur is 1 keer goed gelukt.  Kijk maar.  Maar er zit er ook nog eentje in de map die mislukt is.  Daar was ik aan begonnen tijdens de workshop maar ik merk dat het needleturnen goed gaat met de vorm maar lastig met het positioneren; ik krijg bij dat blokje niet alle partjes op de juiste manier op het blok.  Twijfel of ik deze dus over ga maken of ga vervangen door het kangoeroeblok. 


Het kangoeroeblok is nog niet af en minimaal even pittig maar ik leer er wel  veel van.  Misschien dat ik er wel twee van maak.


Bij O for Oscar heb ik freezerpapier gebruikt voor de rondjes.  Gewoon omdat ik dat makkelijker vond voor het selecteren van de patroontjes.  Needleturnen gaat misschien sneller maar het maken van deze quilt gaat mij snel genoeg en op deze manier weet ik dat het goed komt.
Four little stars.  Hiervoor heb ik de sterretjes eerst gemaakt door stof om een mal van mylar te strijken en daarna te appliqueren.  Werkte voor mij heel goed.Met de blokjes van deel 3  ben ik ook al een heel eind dus die komen er snel aan.

4 opmerkingen:

 1. Wow, wat zijn dat allemaal leuke blokjes voor je Stonefields!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie blokjes laat je weer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je blokjes zijn prachtig! Zulke mooie kleuren, en al die schattige plaatjes! Je hebt ook gezellige helpers om ze te laten zien..;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je mijn blog hebt bezocht en bedankt voor je reactie! Je Stonefields blokjes zijn echt prachtig, zo leuk om de blokjes van deel 2 bij jou al klaar te zien. Het kangoeroeblok lijkt me nog een hele klus om te maken hoor. Ik ga nu eerst wat hexagonnen maken en dan ook starten met de blokjes van deel 2. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!