maandag 29 december 2014

Afmakeritis

Het was de afgelopen maand een beetje stil met berichtjes maar mijn handen stonden niet stil.  Ik kreeg opeens zo'n vlaag van afmakeritis en als ik dat heb, geef ik mezelf met alle plezier daaraan over.  Het duurde dan ook even voor ik bij mezelf ruimte had om erover te bloggen maar voor het nieuwe jaar moest het gebeuren.  Dus maar even lekker veel foto's toegevoegd zodat het de moeite waard is.
De Graceful Garden was gequilt op de rand na.  Daar wilde ik veren in maar dat lukte me niet zo goed en ik zag het quiltpotlood niet zo goed op deze stof.  Maar de quilt zo laten is ook zonde en het was tijd om knopen door te hakken.  Ik besloot om gewoon het motief te volgen, dat zou vast ook mooi worden.
Dat gaat nog niet altijd zo makkelijk met Joris...

Dan ook maar snel voor de binding zorgen en daarvoor slaagde ik bij de Quilterie.  Leuk om ook Bianca weer te zien.  Inmiddels is de quilt af (alleen nog label en tunnel).


Maar er was meer en ik had zin in afmaken.  Dus toen de wintereditie van Simply Vintage uit was deze besteld bij Aztec-Rose en ook nog stof die ik nodig had voor een rand.
Allebei blij met de bestelling : ik met de stof (eruit gehaald) en Joris met de doos --> kan ik weer veilig quilten!

Even flink m'n best doen want die top wil ik af hebben voor 2015 en dat is gelukt.  Het maken van de flying geese-randen viel me best mee.  Ik heb daarvoor de mallen van de Stonefields gebruikt (want het was dezelfde maat) en gemerkt hoe heerlijk dat werkt en hoe fijn dat aftekent.


Er was nog een top die bijna klaar was dus waarom deze niet even afmaken?  Red home kreeg de binnenrand (die had ik bij Aztec-Rose besteld), een rand met driehoeken (stof die al in de quilt zat) en bij de Quilterie had ik een definitieve randstof (Annemie van Kristel Salgorollo)  gekozen.  De quilt is vierkanter en groter geworden dan ik dacht maar dat hindert niet. 

En dan, als klap op de vuurpijl is Jane er nog.  Nee ze is nog lang niet af!  Maar ik wilde alle vierkante blokjes aan elkaar hebben en dat is gelukt.  Op de een of andere manier zie ik nog op tegen de driehoeken. Dat komt vast wel goed in 2015.Dat opent perspectieven want ik zit nu veel minder met m'n UFO's en voel me daar veel minder schuldig over; eens komen ze af.  Ik kijk uit naar 5 januari want dan ga ik de workshop van The Prince volgen in Zwijndrecht.  Weer zo'n leuke quilt!
Jullie hebben nog wat blokjes van de Stonefields tegoed maar dat komt binnenkort weer.  Alvast een quilterig 2015 gewenst!

Diana

5 opmerkingen:

 1. Hee Diana, wat leuk ik kom ook de 5e dus dan zien we elkaar!
  En dan kan je gelijk van Judith horen dat de punten van Jane een 'Appeltje-Eitje' zijn:)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige quilts heb je afgemaakt. Fijn hoor als je stapel ufo's ineens weg is. En wat is je Jane mooi. De punten is een neiuwe uitdaging. Maar dat zal je ook zeker lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was leuk om je maandag bij The Prince te zien. Watveen heerlijke doos met stofjes. Ik blijf je Prince lekker volgen.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om je te ontmoeten jl maandag. Ik heb je op mijn leeslijst gezet zodat ik je Jane en je Prince kan blijven volgen:)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!