vrijdag 7 november 2014

Stonefieldsverhaaltje 3

Het maken van alle blokjes is superleuk.  Gaat ook best snel.  Ik vermoed nu al dat het afkicken wordt als de blokken allemaal gemaakt zijn.  Maar zo ver ben ik gelukkig nog niet.
 
Het is tijd voor Willie's Birthday en ik weet niet wanneer Willie jarig is maar mijn schoonzus Wil is het in augustus.  Stonefields wordt toch een zomerse lieve quilt dus...
 
 
zijn er op haar verjaardag een hoop bijtjes van de partij en in het bovenste blok zijn er zelfs muisjes!  Die kunnen meteen de kruimels opeten van de volgende blokjes...
 
St. Honore gateau vond ik weer wat lastiger om te maken.  Ze zien er ook allebei anders uit; bij de ene zitten de rondjes op de diagonalen en het kruis, bij degene die ik tijdens de workshop gestart ben zitten ze meer 2 aan 2.
 
 
 
Susan had het erover dat sommige stofjes zich beter lenen voor applique dan andere.  Het stofje met de aardbeitjes vonden we allebei leuk.  Susan vertelde dat het speciale stof uit Japan is die uit twee laagjes bestaat.  Zou het daarom zijn dat dit rondje minder goed geworden is?  Desalniettemin, ik ben maar een thuisbakker en geen patissier dus het blokje mag gewoon in de quilt.  Leermomenten zijn ook belangrijk.
 
 

4 opmerkingen:

  1. Leuke blokken ben jij aan het maken voor de stonefields

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je zien wat kleur doet zo anders weer leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke blokjes heb je al. Bij mij ligt hij even stil door het nieuwe project, want we komen over een week weer bij elkaar, dus ik wil wel wat kunnen laten zien. De anderen waren al eerder begonnen. Zal ook nooit vriendjes worden hoor met een rolmes, maar bij dit gaat het tot nu toe vrij aardig. Ben meer van de liniaal, potlood en de schaar. Ik ga op dinsdag naar de workshop. Stond eerst op de maandag, maar mijn vriendin die mee gaat, kon dan geen vrij krijgen, dus zijn we naar de dinsdag gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!