donderdag 11 juli 2013

rood-roze-wit

Toen ik bij de kleuters stond als juf mochten ze met een verjaardag kiezen voor vuurwerk.  De jarige noemde een kleur bv. rood, dan zei ik pak al je rode vuurwerk bij elkaar, de kleuters gingen grabbelen onder hun stoel, daarna wrijven in de handen en vuurwerkgeluiden gingen af.
Ik kies nu voor rood, roze en wit en grabbel in mijn kast alles bij elkaar.  Het vuurwerk vindt plaats aan mijn tafel waarop al die lapjes geknipt worden.


En dan krijg je mooie bloemvormen zoals dit.  Daar wissel ik het stitchen van de Life is Beautiful mee af.  Later ga ik die netjes appliqueren op een ondergrond en worden de sticheries erin geappliqueerd.

Zondag ben ik nog naar de Potterije in Lokeren geweest en heb me uitgeleefd op de roze, rode en witte stofjes en een paar uitzonderingen daarop.  (Ze hebben er nu ook een webshop, een handige hulp vooraf om vast te verzinnen wat ik zeker mee wil hebben).  Meneer heeft vrolijk fat quarters voor mij gesneden en ziehier het resultaat.  Ik zet m'n lapjes vaak na het bezoek aan een quiltwinkel op de foto met een papiertje waarop staat uit welke winkel het komt.  In het begin onthield ik wel wat uit welke winkel kwam maar nu doe ik het zo.


Daarna ga ik vriendjes worden met de lapjes.  Per kleur mogen ze om de beurt in de was.  Nou ja, meer de week eerst in azijn of zout en daarna met wasmiddel.Rood is een van de kleuren die het meeste afgeeft.  Daarna krijg ik een mooi behangetje in de badkamer waar het aan een lijn boven het bad lekker mag drogen.


En dan nog even strijken.  Dan zie je dat de stof soms ook nog een beetje krimpt. Da's pas genieten.  En weet je wat het leuke is?  Het mag nog eens met deze lapjes die op mysterieuze wijze de weg naar m'n brievenbus vonden.  Maar ik heb wel een donderbruin vermoeden hoor.  Dit is wat bloggen zo leuk maakt. 

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal om te lezen. Je bloemen vind ik prachtig!
  Groetjes, Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om bloemen te maken van de stitcheries en de stoffen zijn erg mooi die je hebt gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch ook een rood-wte-roze quilt... het begon zeker toch te kriebelen, haha! Ontzettend leuk hoor!! Die stitcheries zijn ook geweldig!!!! En ik ben heel erg blij dat je de lapjes leuk vindt!! En dat het ook helemaal goed is aangekomen enzo... Veel plezier ermee gewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blog!!! Ik zie dat je mijn blog hebt toegevoegd aan die van mij, dus ik zal je snel even op die van mij zetten.
  Fijne zomer, Babette.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!