woensdag 3 juli 2013

En nu weer even bijkomen met...

Zondag vierden mijn lief en ik onze verjaardag, gewoon zo tussen twee datums in.  Wat hadden we een geluk met het weer, de hele dag lekker buiten in de tuin.  Vrijdag, zaterdag en zondagmorgen waren we druk in de weer om alles op orde te krijgen.  Maar tussendoor pakte ik af en toe dit mandje


haalde er soms de lap uit om er iets aan te doen.  Of om alleen maar naar te kijken.  Gek he?  Lijkt of ik daar energie van krijg.

Om vervolgens weer verder te gaan om alles op orde te krijgen.  De dag was erg geslaagd, iedereen had het naar z'n zin en de vraag rees of we het volgend jaar weer zo willen doen.  Met een tafel vol hapjes lekker in de tuin (geïnspireerd op de Griekse mezze tafel).  Maandag was een bijkomdag.  En waar kom ik dan het beste mee bij?


Wat lapjes natuurlijk...  Op de een of andere manier trek ik nu naar roze, rood en wit.  Dan is dit project natuurlijk perfect maar ook met de jojo's en de girls werd vooruitgang geboekt.  Stitchen is nieuw voor me maar dit vind ik best leuk in tegenstelling tot kruissteken.


Life is beautiful is nu al een quilt waar veel herinneringen aan kleven.  Het patroon kocht ik een paar maanden geleden.  Mijn lief wilde dat ik iets leuks kocht met geld van de erfenis van zijn moeder.  Eerst wist ik niets maar toen dacht ik aan deze. 

Herinneringen aan een trunkshow van Supergoof waarin ik haar versie in handen mocht hebben.

Herinneringen aan een leuk middagje Gent toen ik dit roze-rode verloopgaren kocht.  Daarnaast gebruik ik nog een gewoon rood garen.


Leuk he?  Zo'n koe met twee kleuren ogen.


Dit lapje zat bij de envelop vol lapjes die ik van haar kreeg als ruil voor een stel rood-witte.  Mooi he, zo midden in een blok.  Dat middagje knippen en de leuke reactie gaan ook kleven aan deze quilt in wording. 

Het middelste hartje gemaakt van een favoriet stofje jaren geleden gekocht bij Carol Cox in Utrecht.  Het rode stofje is gekocht in Engeland in 2010.

Waar is dat garen nu naartoe?  Vast een teken om over te stappen op een volgend gedeelte van deze quilt en om binnenkort weer eens leuk op stap te gaan.  Het maakt alleen een ding een stuk moeilijker : de love entwined bedwingen.   Hee ik zie dat ik een spreuk heb met never regret something that makes you smile... zou het dan toch mogen?   Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

 1. Wat geweldig dat je dit patroon hebt gekocht van dat geld. Het s een heel bijzondere quilt om te maken en zo mooi. Veel plezier met het borduren van de blokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker zo'n mand voor 'tussendoor' vooral met het achterliggend verhaal erbij.
  Alle twee alsnog/alvast van HARTE gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is nu al een bijzondere quilt! Veel plezier met t maken ervan.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!