maandag 8 oktober 2012

Hoi naaimachine!

Gisteren zorgde waarschijnlijk een rare beweging dat mijn arm vreemd en pijnlijk aanvoelde.  Een halfuur kon ik hem niet bewegen en nu voelt het enorm stijf aan.  Dus moet ik het maar even rustig aandoen met die rechterarm.
Joris of Max optillen is al pijnlijk dus mogen de donderstenen zelf beslissen wanneer ze bij me komen (ze wegjagen van een quilt is gelukkig een stuk makkelijker) en dus ook maar even niet quilten.

Dat heb ik de afgelopen weken wel veel gedaan.  't Ging erg lekker.  Als de "verplichte" pauze nu maar niet te lang duurt...  Ziehier hoe 't staat met de Graceful Garden.  Gewoon heerlijk om te zien hoe het door het quilten een extra effect krijgt.

Volgende keer toch maar geen zijdedraad.  Het valt met appliqueren heel mooi weg ( je ziet het bijna niet meer) maar bij de druk van het quilten is het op 2 plekken losgeschoten dus kon ik die nog eens appliqueren.

Ook de Farmers Wife is de laatste tijd flink onder handen genomen.  En dan bedoel ik ook echt met de hand, ik wil niet opeens de sashings met de naaimachine gaan doen als de rest met de hand is gedaan.

Zo en dan blijft de naaimachine over. Daarbij oefen ik geen druk uit met die arm en kan ik dus lekker aan de slag. Hoi naaimachine dus!  Vorige week de 4de les gehad bij de Quilterie en zoals iedere keer kwam ik weer vol ideeen thuis.  Heerlijk om steeds meer te kunnen met 't 'masjien'.  Wat zal ik eens gaan maken...

Deze ster net geleerd en dus liggen er weer meer opties open.
Nog extra lapjes erbij gezocht...

En dan toch nog even wachten want ik heb het laatste blok binnen van de familiekerst.  Het borduren is al gebeurd dus dan kan ik die verder in elkaar gaan zetten.


En nog even de lockmachine (lidl, 150 euro) uitproberen.  Sinds ik in april een cursus rokjesmaken gevolgd heb ik het modecafe weet ik hoe verschrikkelijk handig zo'n ding kan zijn.  Dus kon ik dit 'koopje' niet laten lopen.

Iedereen veel naaiplezier en zoals je merkt is het behoorlijk moeilijk voor me om niet met quilten bezig te zijn.

1 opmerking:

 1. Wat akelig van je arm !
  Beterschap hoor !
  Je laat wel mooie (doorgequilte) werkjes zien :o)
  De machine lijkt me erg ingewikkeld met meerdere klossen ... fijn als je wel met je masjien nog iets kunt doen !
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!