dinsdag 16 oktober 2012

Iets met samplers...

Ik heb de laatste tijd iets met samplers.  Ik ben bezig met de Farmer's Wife Sampler af te maken.  Steeds weer een rijtje erbij met sashings.

Maar ook allerlei andere samplers komen in m'n hoofd weer voorbij.  De Dear Jane doet dat met enige regelmaat.  Maar daarmee durf ik nog steeds niet te beginnen.  Vreemd want dat is zo'n beetje de enige waarbij ik me druk maak over het lang duren en het ooit afkomen.  Al veel voorbereidingen zijn getroffen (de echte reproductiestofjes kocht ik 3 jaar geleden, het computerprogramma 2 jaar geleden,...) en de Farmer's Wife was daar een van.  Met die quilt wilde ik uitproberen of het iets voor me was.  Jane is een doorzetter dus weet ik zeker dat ze me over een tijdje toch weer probeert over te halen.Wat ik merk is dat vooral het tussendoor knippen en malletjes maken 't hem vaak doet.  Maar ik ga toch verder.  De Camelot is ook een soort sampler met al die cirkels (oei die schreeuwt ook weer om aandacht) en ik ben bezweken voor de Grandmother's Choice van Barbara Brackman. 


Het lukt me wonderwel aardig om dat bij te houden.  Het blok van deze week moet nog gemaakt worden en het zonnebloemblok maar dan ben ik daarmee zelfs bij.  Ik wilde daar al eerder over schrijven maar er kwam steeds vanalles tussendoor.


Het thema ervan: vrouwenrechten sprak me erg aan.  Meer daarover een volgende keer.  Want ik heb nog een samper waar ik het over wil hebben.
Door de naaimachine trok ik ook heel erg naar Sylvia's Bridal Sampler (SBS) en ik overwoog om deze met de naaimachine te gaan maken.  Genoeg uitleg daarvoor in het boek.  Ik begon vorige week zelfs met het herlezen van het boek.

Hieronder zie je : Pinwheel, Diamond Friendship, Kaleidoscope en Children's Delight, (zitten in de SBS)


Maar ik vond het niet helemaal bij mij passen.  Wat moet ik met een blok dat handy Andy heet?  Ik ben begonnen met er blokken uit te kiezen die ik zelf leuk vond.  Deze heb ik als 6 inch blokken uitgeprint maar dat vond ik toch iets te klein.  Dus zijn het nu blokken van 20 cm geworden.

Hieronder zie je : Churn Dash, Little Ship of Dreams en als laatste Wheels of Destiny (zelf gekozen)


Ik noem dit project voorlopig Some of my favorite blocks.  Deze blokken zeggen meer iets over mij en mijn lief.  En ik maak ze nu met veel plezier.   De stofjes zijn allemaal ontworpen door Joanna Figueroa van Fig Tree Quilts, ze komen uit verschillende collecties maar passen heel goed bij elkaar. Hiervoor gebruik ik ook een layer cake die ik had van een collectie stofjes van haar.  Het maakt het een heel vrolijke quilt.

Ik blijf voorlopig m'n naaimachine nog even trouw maar met de hand patchworken gebeurt ook nog tussendoor.  Met quilten blijf ik nog even voorzichtig al wil ik heel graag de Graceful Garden af krijgen.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Diana,
  Wat herken ik veel in je sampler-verhaal! Ik heb zelf een haat-liefde verhouding met samplers... begon ooit met het Karin Pieterse boek, vond de blokken veel te groot en aan de kant gelegd. Toen op les begonnen aan de sweet memories, afgemaakt maar op mijn eigen manier. Ik heb heel veel geleerd van de lessen daar, het kijken naar blokken, en ben het maken van blokken steeds leuker gaan vinden. Ik heb het Farmers wife boek in huis, het sbs boek, dear jane en zelfs janes diamonds. En sinds gisteren... Nearly insane. Heb net als jij erg getwijfeld tussen een 'rondjesquilt' of sampler, maar ook bij mij gaat het een sampler worden. Leuk om je te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige foto met je Farmer's Wife !
  Deze mooie kleurcombinatie heb ik nog niet gezien :o)
  Ik vond/vind mijn eerste ( en nog enige) sampler van de basis cursus ook erg leuk en maakte 6 blokken extra ( daardoor is hij nog steeds niet helemaal doorgequild).
  Hoop ook ooit een DJ,of SBS ,of FW .... te maken !
  Groetjes,
  Simone
  Succes hoor :o)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!