zaterdag 15 oktober 2011

Inspiratie : Edyta Sitar

Inspiratie doe ik op veel plekken op.  Maar een poosje terug ontdekte ik Edyta Sitar en wat zij maakt vind ik erg mooi en dat wil ik dus graag met jullie delen.

Wat ik ook graag wil kunnen is net zoals haar batik en tradionele stofjes zo mooi met elkaar combineren, geeft gewoon een heel mooi effect.  Zij ontwerpt ook stofjes voor Moda maar ik het ze nog niet in Nederlandse quiltwinkels terug kunnen vinden.  Dus wie een winkel weet die haar stoffen heeft, ik houd me aanbevolen! 

61booR0+BqL._SL500_AA300_

Ook de quilts die ze maakt zijn erg mooi.  Echt fantastisch voor restverwerking.  Ik ontdekte haar door haar boek Friendship Strips & Scraps en ben toen meer over haar gaan opzoeken.  Hier is haar blog.

Episode 802
Maar wat nog veel leuker is : er is een aflevering van The Quilt Show (een soort Oprah Winfrey Show met quiltspullen) met haar als gast gratis te bekijken (voor andere afleveringen moet je betalen).  Volg deze link : http://www.thequiltshow.com/os/shows.php/free_shows/1/#tabs en kies dan voor aflevering 802.  En voor wie dan strookjes of driehoekjes wil ruilen, laat het maar even weten!

6 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een mooi boek en die show heb ik idd gezien. Die stijl spreekt me ook aan net als de country- primitief achtige stijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik ken haar!! hahaha,... sinds gisteren toen je het op mijn blog schreef,.. Ze maakt prachtige dingen,...
  Er is teveel moois te maken in deze wereld en wij kregen maar twee handen,.. grr,... 6 was wel makkelijk geweest,...
  ;o)

  Groetjes quiltendewilma,..
  Sorry krijg het anders niet geplaatst,...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat boek ga ik zeker op mijn verlanglijstje zetten en diat filmpje ga ik zeker zien.... als ik wat meer tijd heb.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I have the book and the Eldon pattern, but have not made one of the quilts yet. An exchange of fabrics would be fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de laatste quiltmania staat een quilt met patroon van Edita. Ik vond het meteen een leuke quilt en zag pas daarna dat hij van haar was. Ik vind haar quilts ook prachtig. En een stofjesruil, daar ben ik wel voor te porren.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat boek ga ik zeker op mijn verlanglijstje zetten en diat filmpje ga ik zeker zien,Dat is zeker een mooi boek en die show heb ik idd gezien

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!