maandag 24 oktober 2011

Hier moesten we even op wachten...

Wil ik jullie weer veel vertellen over Fall ... in love en nog een mooi farmers wife blokje laten zien.  Moet dat allemaal langer wachten dan de bedoeling was.  Farmers Wife is er zelfs niet van gekomen.


Vorige week waren we op vakantie naar Athene.  Zondagochtend vroeg vertrekken en dan zouden we donderdagmiddag terugkomen.  De heenreis verliep goed maar ...  ik geloof dat ze ons met alle geweld langer vast wilden houden.  De staking van afgelopen woensdag en donderdag zorgde ervoor dat wij pas zaterdagmiddag een vliegtuig naar huis konden nemen.    Zorgt wel even voor wat stress tijdens je vakantie want : ik zou vrijdag weer werken, kunnen we langer in het hotel blijven, welke vlucht krijgen we terug, thuisfront op de hoogte houden zodat de katjes nog langer eten krijgen, briefje op laten hangen in de boekwinkel van mijn lief want zaterdag waren we tegen verwachting in niet open....

't Duurde even maar ik heb in Athene ook nog wat kunnen quilten. Wat was ik blij dat ik een hoop onderdelen van Fall... in love had voorbereid.  Appliceren is altijd het makkelijkste om mee te nemen op reis dus dat had ik bij me.  Wat helpen die lapjes en draadjes en naaldjes toch om spanning kwijt te raken! 

Zou dat quilten nu therapie zijn of zou ik gewoon afkickverschijnselen vertonen als ik te lang niet quilt?  Ik hoop maar het eerste!

Maar Athene was naast die korte stress ook erg leuk!  Vanaf dinsdag prachtig weer, veel kunnen bezoeken, vrienden ontmoet en lekker gegeten.  Woensdag was de spannenste dag : met een grote boog liepen we rond alle mogelijke demonstratieplekken heen maar dat verhinderde niet dat we toch door een straat moesten waar wat afval in brand stond.


's Avonds waren er rellen door jongeren in het zwart die de politie uitdaagden en een aantal winkels vernielden.  Dit konden we goed zien vanaf de bar van ons hotel (5e verdieping) want het gebeurde op het plein voor ons.  Op een gegeven moment drong het traangas zelfs tot boven bij ons door (tip : wrijf in zo'n geval met een partje citroen onder je ogen - daar geleerd en werkt goed!).  Omdat we niet naar buiten konden regelde ons hotel gewoon pizza's voor de gasten.   Geen goedkoop hotel maar wat was ik blij dat ik daar zat want de service was -zeker op die momenten- geweldig.  Het hotel heet A for Athens en wij zaten op de locatie bij het platea Monasteraki.

Zo ook nog wat leuke foto's :


Op vakantie vind ik het leuk om net zoals Amelie uit Le fabuleux destin d'Amelie Poulain dit kleine beertje op de foto te zetten.  In de film is het een beeld van David de kabouter.  Mooie tegelvloeren, kijk clamshells! kan ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan.

Want hoewel de gewone Griekse bevolking het gewoon zwaar heeft en krijgt proberen ze het ons uitermate naar de zin te maken.  Iemand moest dit jaar opeens 12 keer onroerend zaak belasting betalen, een vriendin is al 3 maanden niet uitbetaald en het minimumloon wordt afgeschaft (zodat ze iedereen kunnen ontslaan en tegen een veel lager loon aannemen).  Helaas zorgen al die maatregelen ervoor dat gewone mensen de dupe worden en dat diegenen die hun geld naar Zwitserland etc hebben gesluisd er veel minder van merken.

De auto hadden we geparkeerd bij Quick Parking in Brussel.  We kregen de auto zonder extra kosten mee, hoewel we 2 dagen langer geparkeerd stonden.  Fijn he!  Bij ons vandaan is Zaventem als vliegveld het dichtste bij maar ook als je naar Schiphol gaat kun je via hen parkeren.Wat is thuiskomen soms toch fijn!  Groetjes,
Diana

1 opmerking:

  1. Want hoewel de gewone Griekse bevolking het gewoon zwaar heeft en krijgt proberen ze het ons uitermate naar de zin te maken.Helaas zorgen al die maatregelen ervoor dat gewone mensen de dupe worden en dat diegenen die hun geld naar Zwitserland etc hebben gesluisd er veel minder van merken.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!