donderdag 11 augustus 2011

Tussendoortje!

Gisteren weer even lekker tussendoor weggeweest.
Ditmaal naar Amsterdam.  Eerst naar de Hermitage, nog even langs het Waterlooplein, een kijkje in een stripwinkel en dan natuurlijk naar de quiltwinkels! 
Al weer een hele tijd geleden want meestal zijn we op zondag op stap en dan zijn ze niet open.  Misschien maar goed ook...
Mooie bruine en roze lapjes...

Mooie groene, oranje en blauwe lapjes...

Een geweldig patroon om bij weg te dromen in de trein...

Een mooi boek met daarin een hoop quilts die geschikt zouden zijn om in de nok van onze toekomstige woonkamer te hangen.  Daar zat ik op de heenweg in de trein al over te prakizeren.  De quilt moet dan nl. niet al te groot worden (max 1,5 bij 1,5 meter) en niet al te gedetailleerd omdat je dat zo hoog ook niet meer zo goed ziet.
Nou ja, dat was Den Haan en Wagemakers.

Birdblocks ook niet overgeslagen.  Goed om te onthouden dat ze daar die jaren '30 stofjes hebben.  En in het bundeltje zat een stukje blauwe stof dat ik al een tijdje zoek om een quilt van curus af te maken.

Vanaf Goes nemen we de trein en dan duurt het wel even voor je in Amsterdam bent en hetzelfde geldt voor de terugreis.  Dus tijd genoeg om te lezen en om dit kleine kerstschilderijtje af te maken.

Van te voren had ik alles al geknipt en gestreken (alles is vlisofix) en de juiste garens erbij gezocht.  Thuis nog even op het lijstje rijgen en de oogjes erop plakken en de snorharen borduren.  Het lijstje komt gewoon uit Ikea en past precies.
Het patroontje heet 'A meowy Christmas' en komt uit het boek Cabin Fever van Whimsicals. 

Zo, en dan nu weer verder met ... 

3 opmerkingen:

  1. Oh, wat een heerlijke buit. En ook je kerstschilderijtje is erg leuk. Wat goed van je dat je het al voorbereidt had. Ik ben benieuwd naar jullie nieuwe woonkamer met quilts in de nok. Wat moet dat een heerlijke kamer zijn.
    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een supergeslaagde dag! Je lapjes en patroon vind ik helemaal geweldig. Zou ik ook gekocht hebben...Mooi!! Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!