donderdag 28 oktober 2010

Nog een nieuw project

Bedankt allemaal voor jullie lieve, warme reacties! Ik ben nu uit de emotionele achtbaan gestapt en heb weer overal zin in.

Allereerst Elsje. Gelukkig werd de verjaardag toevallig uitgesteld tot de 31ste. Gisteravond heb ik voor het eerst een quilt in de was gedaan. Dat durfde ik hiervoor eigenlijk niet. Veel te bang dat kleuren door zouden lopen enz.
Ze heeft het wassen op wolprogramma, 30 graden, behoedzaam goed doorstaan. Ik heb gewassen met babyshampoo (dit werd me aangeraden voor een lamswollen trui van mijn lief, het mildste waarmee je kunt wasssen zei de verkoopster). Daarna nog even in de droogtrommel (koud, 30 min.). Ze is nu wel een beetje rimpeliger maar hopelijk komt dat goed bij het drogen en anders is het een mooi antiekeffect.

In september kwam het boek The Graceful Garden binnen. Een heerlijk boek om in te kijken en opeens wist ik waarom ik al die lieve lapjes gekocht had. Hiervoor natuurlijk!

Wil ik meestal iets anders dan de auteur ('t eigenwijze in me), dit keer had ik niet het idee dat het veel beter kon en houdt ik me qua kleuren dicht bij het origineel.


Kijk hierboven zie je het origineel als geheel (even meedraaien met je hoofd...)

Heerlijk rommelen in een mand en bedenken welke je bij welk blok zult gaan gebruiken. Om vervolgens als je toe bent aan dat blok het alsnog te veranderen...

En dan op je gemak gaan appliqueren. De schrijfster heeft het erover dat je het als een blok van de maand kan doen. De moeilijkste blokken zijn dan blok 1 en blok 12. Misschien wel goed om daar mee te beginnen maar ik heb voor makkelijkere gekozen om er weer even in te komen. Door het werken met freezerpapier onderop zijn ze in spiegelbeeld maar dat vind ik niet zo erg (tenzij ik dat vergeten ben bij de takken want die doe ik met freezerpapier bovenop).

Ik begon met blok 7 : The tulip. (de tulp)

Toen ging ik verder met blok 5 : The branch (de tak). Sommige blaadjes zitten bij mij op een andere plek omdat dat mij beter uitkwam.

En nu heb ik net een van de hortensia's klaar van blok 2 : The hydrangea.


Zo dat schiet op; in nog geen maand al voor tweeënhalve maand gemaakt en nog steeds zin om verder te gaan. Al moet ik nog wel wat borduren.

Wil je het boek inkijken dan kan dat hier (onderaan kun je klikken om pagina's uit het boek te zien). Bestellen hoeft niet helemaal in de VS maar kan heel gemakkelijk hier (zelf bestelde ik het bij Van Moosdijk in Someren maar die heeft een langere levertijd voor deze boeken).

Quilt ze,
Diana

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige quilt in een prachtig boek! Fijn dat je quilt zo mooi gebleven is.Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Diana, wat een mooi patroon en een mooie stoffen heb je uitgekozen. Ikzelf verander ook vaak op het laatste moment van stoffen. Je kunt dan vaak betere keuzes maken. Vanuit je gevoel moet je toch de stof kiezen die jezelf mooi vindt en de quilt aan je eigen smaak aanpassen. Dan wordt de quilt echt van jezelf. Veel plezier met het maken van de andere blokken.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie quilt om aan te werken. Ik heb dit patroon verder nog niet gezien.
  Wel spannend om een quilt in de wasmachine en droger te doen. Het rimpelige vind ik wel mooi, maar de kleuren zullen maar doorlopen. Gelukkig is het goed gegaan.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!