maandag 16 juni 2014

Ondertussen...

Wat is het al een tijd geleden dat ik nog iets geschreven heb!  Maar er is ondertussen vanalles gebeurd.  De keuken is bijna af en in de tussentijd heeft mijn lief het quiltgereedschap leren waarderen. Het witte sewline vulpotlood is veel beter zichtbaar dan een gewoon potlood en daarnet kwam hij me weer vragen om het quiltliniaal. 


De lapjes laat hij nog aan mij over maar ik vind het leuk om te zien dat hij het gereedschap nu ook gebruikt.

De grootste verandering in huis (op de verbouwingen na) is de komst van 4 krielkuikens.  Eigenlijk wilde ik grote krielkippen maar die waren er niet meer en die kuikens zijn ook zo vertederend...
Het enige nadeel is dat m'n quiltkamer nu naar dierenwinkel ruikt want ivm de katten is dat voorlopig de plek waar zij verblijven (in een grote plastic bak).  Joris en Max zien ze voorlopig nog als "snacks".  Over een paar weken krijgen ze een groter kippenhok in de tuin.


Tot nu toe ga ik gewoon even binnen "kippentv" kijken in mijn quiltkamer want het is gewoon koddig om te zien en gaat niet snel vervelen.  Fototoestel vinden ze nog een beetje eng maar hier zijn ze (vorige week; inmiddels al gegroeid) voor de Rise & Shine in wording.


We beginnen met Nicky, een van de grootste dames.

Dit is HENriette - afgekort tot Jet, lekker rustig en populair bij de andere dames.


Bonnie, een pittige tante.  Vernoemd naar Bonnie Sullivan, van wie ik het patroon Chicken & Sunflower wallhanging maakte.

En als laatste Fenna, volgens ons de jongste en nu nog niet zo fladderig als de rest.  Als je haar in je hand houdt geniet ze echt van het aaien.


De Rise & Shine gaat de goede kant op; nog de rijen aan elkaar zetten, rand eromheen en daarna is hij klaar om te quilten.  Jane ligt even stil (al die kleine blokjes op de ontwerpmuur is niet handig met kuikenhok ervoor) maar de Life is Beautifull gaat wel weer goed (heerlijk om te stitchen met dat hete weer van pas) en op koelere avonden zoals dit weekend gaat het quilten van de "Souvenirs" quilt die ik misschien wel omdoop tot Autour Paris ook vooruit.


Heel erg genoten heb ik vorige week van de les Broderie Perse van Heleni bij de Quiltster.  Leuk om weer nieuwe technieken te leren en te zien hoe Heleni het doet.  Wat er ook heel leuk was (naast het schattige winkeltje) waren de andere deelneemsters aan de cursus.  Waarvan 2 met blog en omdat ik mijn fototoestel vergeten was raad ik je aan bij Sis en Hubertine te kijken als je geinteresseerd bent in foto's van die dag. (verder zijn hun blogs ook leuk dus zowiezo een kijkje waard)  Ik heb nu in elk geval veel zin om te beginnen met de Sarah Morrel en een eigen ontwerp dus wie weet komt er binnenkort veel Broderie Perse hier voorbij.


Verder geniet ik veel van de tuin, niet eens zozeer door er veel in te zitten maar meer door ernaar te kijken.  Eerst de sering in bloei, dan de klimroos en nu de vlinderstruik, de bruidssluier, de kamperfoelie en lekker veel gele frambozen. Vandaar ook de eerste braam Ook het moestuingedeelte komt langzaam op gang.  Afwachten hoe dat wordt dit seizoen.
3 opmerkingen:

 1. Wat wordt je Parijse quilt leuk. En kuikens in een quiltkamer: leuke combi:
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellie je kippetjes !
  Mooi werk laat je zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een lieffies!! en een prachtig huis hebben ze daar als ze "later groot zijn" :0)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!