dinsdag 27 mei 2014

Rise & shine - en vanalles en nogwat

Zo da's lang geleden.  Maar in de tussentijd is er ook genoeg gebeurd en geleerd. 
Zomaar wat dingetjes die er speelden waren; les in free motion quilten, verven en in elkaar zetten van het kippenhok, in Amsterdam naar de Krim tentoonstelling in het en naar de Hermitage voor de tentoonstelling over de Zijderoute, nieuw zeil (vinyl op z'n Vlaams) in de keuken en nu het in elkaar zetten van nieuwe keukenkastjes zodat ik weldra een zee van opbergruimte heb in de keuken.  Allemaal leuke dingen waar ik stuk voor stuk een blogje over zou kunnen vullen.  Maar dat doe ik met al die drukte even niet.

De free motion proeflap is goedgekeurd door Max


Met Jane gaat het erg goed.  Bijna alle sashings zitten aan de blokjes (nog een half rijtje) en hier vast een beeld van na een paar rijen :En hier weer een stukje verder :In de tussentijd hadden we nog bezoek van de logeerhond maar op een stormachtige dag was dat absoluut geen succes.  De eerste keer dat ze kwam was het prachtig weer en kon ik veel met haar buiten lopen maar als het de hele dag regent en het beest heel zenuwachtig is en niet met katten om kan gaan ... merk ik toch echt dat ik een kattenmens ben!  Door de zenuwen van dat beest heeft Joris me op die zondagmiddag in m'n hand gebeten en ik weet dat hij in elk geval voorlopig niet naar de tandarts moet.  Zelf heb ik toen maar rust gehouden en ben ik even gestopt met het met de hand patchen.  Gewoon voor de veiligheid en om m'n hand (natuurlijk had hij de rechter te pakken) niet te overbelasten.

De lapjes op het tafelkleed wat me qua kleur inspireerde

Ik bedacht me dat ik wel al kon beginnen met dat projectje wat al even door m'n hoofd spookte en dat ik dat prima op de naaimachine kon doen.  Een bezoekje wat ik daarvoor bracht aan de Potterije in Lokeren had me al geinspireerd tot de ideale stofjes en sindsdien gaat dit projecte wat ik Rise & Shine heb gedoopt superhard.


Het blok had ik ook gekozen voor m'n sampler en de kleuren zijn gebaseerd op de kleuren van een tafelkleed wat ik bij Dille en Kamille een paar jaar geleden gekocht had.  Al langer spookte het idee van dat blok en die kleuren door m'n hoofd.  Niet echt m'n gebruikelijke kleurkeuze maar het pakt naar mijn zin leuk uit.

Heerlijk is het om dan te rekenen, te tekenen, te naaien en zoveel resultaat te zien.  Ik wil gewoon door met de sashings en de driehoeken van de zijkant.  Dus dit is even een tussendoortje en gauw komt Jane weer aan de beurt want m'n hand is alweer helemaal beter.


1 opmerking:

  1. Zo te lezen heb je het zeker erg druk gehad. Je Jane wordt mooi en je nieuwe quilt ook. De kleuren passen geweldig mooi bij elkaar. Beterschap met je hand.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!