donderdag 2 januari 2014

The name is Jane. Dear Jane


Klinkt lekker dramatisch he?  Maar Jane heeft de wind eronder.  Gisteren kwamen er maar liefst 4 blokjes af (ok, ik werk aan meerdere blokjes tegelijk; na 2 stukjes aan elkaar strijk ik en vandaar meerdere blokjes tegelijk)!  De teller staat nu op 53 en daarom mag ik voor mezelf nu een soort "deeldiploma" afprinten van de CD-rom.  Ik heb nu "goud"en ik ga door voor diamant.  Niet dat dit heel belangrijk is maar op een of andere manier werd 50 blokjes afhebben wel een doel hierdoor en werkte het als een goede stimulans.


Tijdens de drukke kerstdagen lukte het me niet elke dag om te naaien maar verder ging nu alle tijd naar Jane.  Het leuke is dat ik nu ook zie wat ik nog moeilijk vind in het naaien.  Ronde vormen gaan inmiddels prima en appliqueren kan ik ook.  Zelfs appliqueren op een specifieke plek, daar heb ik inmiddels een trucje voor : Roxanne Glue it baste it.  Als ik met spelden werk of als ik iets oprijg om te appliqeren dan ging het bij mij altijd verschuiven maar hiermee lukt het me.Wat ik nog beter moet oefenen zijn blokjes met van die hele dunne reepjes.  Ik geef me af en toe maar gewonnen dat het niet helemaal precies doorloopt en besef me dat ik gewoon nog preciezer moet aftekenen.  Quiltjail is dus niet perfect maar ja misschien heeft iemand dan maar aan de tralies lopen morrelen?
Ik heb nu meer en meer de aanwijzingen van Brenda Mangis Papadakis gelezen en zij zegt dat niemand expres een lelijk blok maakt en dat iedereen z'n best doet.  Voorlopig is dat een goeie troost voor me.Op de CD-rom (ik heb zowel boek als CD-rom en gebruik beide) staan ook tips bij elk blok.  Die zoek ik nu eerst op bij blokken waarbij ik niet precies weet hoe ik eraan moet beginnen.  Veel van die informatie is ook op dit blog That quilt te vinden.  Daar staan ook veel handige foto's erbij.  Ik kwam dit blog al een paar jaar geleden tegen en ik wist dat het me goed van pas zou gaan komen.

Blokje G12 Gloriae was een beetje een lastpak.  Inzetzomen zijn normaal geen probleem maar wel als het hoekje uit een stofje bestaat, kwam ik achter.  Ik heb dit opgelost door de naadjes om te vouwen en tijdelijk met lijmstift vast te plakken.  Vervolgens werkte ik op een soort English paperpiecing manier om de stukjes rondom de ster af te maken.  Dus probeer ik ook zelf nog wel eens iets uit en ga ik kritisch om met de tips op site en cd-rom.
Binnenkort komen weer blokjes waarbij ik -denk ik - dezelfde truc ga uithalen en ik zal proberen om dan aan foto's te denken.

Als je goed kijkt naar de foto (als je hem vergroot) dan zie je dat links op de gewone manier geprobeerd is met naaien en boven en onder zie je kleine bruine puntjes door de paperpiecing manier, die ik dus zonder papier doe ;)

Bij deze Berry baskets heb ik de indeling van achtergrond en gekleurde stof veranderd zodat ik er meer mandjes in zag.  Staat leuk he?


Dan wens ik jullie nog het allerbeste voor het komende jaar en ga ik weer verder met blokjes voorbereiden want ja... Jane roept.

4 opmerkingen:

 1. wat leuk dat je er een deeldiploma bij kunt printen :0) ik snap wel dat dat een leuke stok achter de deur is! en tja, ik denk dat je inderdaad alleen door veeeeeeel oefenen heel precies wordt...dat is zo moeilijk. Mooie blokjes al :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig dat je je eerste diploma hebt. Lijkt me handig de cd erbij die heb ik niet maar ik heb wel ook het plantje dear Jane dit jaar helemaal af te maken. De blokken die je afhebt zien er mooi uit en je ziet hem ook groeien dat is helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The Dear Jane blocks are so wonderfull,- and a lot of them... I have a goal of sewing this quilt during my life.... :) You are soon at the finish line!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat met je diploma, ik volg ... ooit :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!