donderdag 23 januari 2014

De vaart zit erin

Geen tijd om te bloggen want... ik wil nog meer blokjes af hebben!  't Gaat de laatste tijd zo hard!  Gisteren was ik opeens al bij blokje 85.  En quilten is heel goed voor m'n wiskunde want 85 dat is meer dan de helft van 169 dus... dan zou ik halverwege zijn met de vierkante blokjes!  Toen ik bij 75 was heb ik de stukjes geteld... 1495 stukjes had ik al.  Dus nog even te gaan.

Dat had ik gewoon niet verwacht.  Al helemaal niet toen ik aan de Dear Jane begon.  Maar ik reken mezelf nog niet rijk hoor, vaak ontstaat een dip pas als ik op 2/3 van een quilt ben.  Dus zorg ik dat de vaart erin blijft zitten en ga ik lekker door.

Misschien zit het geheim van de vaart in het feit dat ik nu voor elk blokje een van de favoriete stofjes uit een vorige quilt gebruik of net een stofje wat ik al lang koester?

Of zou het komen doordat ik in trips werk en ik steeds aan een nieuwe kleur wil beginnen waar ik weer nieuwe lapjes voor uit mag kiezen?

M'n map waarin ik de patronen uitgeprint met de Dear Jane software bewaar samen met de getekende malletjes sleep ik heen en weer.  Gaat ook regelmatig mee naar m'n kantoorbaan waar ik tussen de middag de malletjes maak of knip.  Naar m'n naaikamer waar ik in het weekend de stofjes knip en naar de chaise longue waar ik tijdens het tv kijken luisteren de blokjes in elkaar zet.Pas weer nieuwe achtergrondstof besteld want de 2 meter die ik had liggen naderde het einde.  Toen heb ik meteen ook de Dear Jane linealen mee besteld.  Ik dacht dat die alleen voor de driehoeken waren maar ook voor de vierkantjes is er een speciaal lineaal.  Wordt in elk geval handig als ik straks de blokjes op maat wil snijden en voor de sashings.

En dan nu weer verder met Jane en wie weet vind ik morgen op uitstap naar Amsterdam nog iets wat ik in mijn Jane wil verwerken.
P.S. Zie net dat Supergoof er weer is, weekend kan niet meer stuk!
 

 

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige blokken!!
  En ja onze Goof is er weer,.. ben zo HAPPY!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je al veel blokken klaar geweldig dat je al zover bent je gaat geweldig. Veel plezier morgen. Ps. de blokken zijn erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. succes met de vaart erin houden! zo heb je straks een pracht van een quilt met al die gekoesterde lapjes :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, via via kom ik opeens bij jou 'langs' Zie dat je ook met de Dear Jane bezig bent. Ik zit op de 92 blokken maar nog niet zoveel aan elkaar nog maar 2 rijen.
  Succes met Jannie verder, ik kom nog wel eens kijken.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jee, wat ga jij hard met je Jane!
  Je blokjes zijn mooi!
  Groetjes van mijn Jane

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!