woensdag 5 maart 2014

Energie

Als ik naar m'n ontwerpmuur kijk, krijg ik gewoon energie.  Al die leuke blokjes!


Er zijn er al 131 af en ik sta nog steeds versteld van het tempo.  Her en der lees ik : no pain no Jane.  Ik vraag me af of dit ook omgekeerd werk; wel pijn en dus ook veel Dear Jane blokjes?  Want dat is momenteel bij mij het geval.  Niet dat ik er hier veel over ga schrijven (heb ik geen zin in en wordt dan een beetje een vies praatje) maar doordat ik weinig energie heb voor andere dingen, krijgt Jane veel aandacht.  Bloggen iets minder maar dit keer was de vijfde een reden om het toch weer te doen.  Niet dat ik me daar altijd aan ga houden maar deze ene keer wel.

Per ring rond het centrum heb ik de blokjes uitgeprint en dan bereid ik tussendoor de malletjes voor.  Dan neem ik alle lapjes voor die kleur en dan ga ik kijken welke een groot motief hebben en welke een kleiner.  Dan kijk ik welke geschikt zijn voor een iets groter motief en welke beter een kleiner motiefje qua stof kunnen gebruiken. Daarna ga ik die knippen.  Dus niet helemaal precies afstemmen qua kleur en puzzelen welke waar het beste kan maar dus min of meer toevallig.Soms heb ik per ongeluk 2 keer hetzelfde stofje.  Tenminste; het zelfde motiefje maar een andere kleurstelling.  Geeft ook niet, dan wordt het later leuk puzzelen  waar zie ik twee dezelfde?


Soms ga ik ook pietluttig in m'n stofjes knippen, maar niet altijd.  Sommige stofjes lenen zich toch zo daartoe.


En tot slot : de gehaakte deken.  Ik volg het blog van Tertia en kijk elke week uit naar het "huiswerk".  Ergens wil ik wel vlotter vooruit maar ik doe het niet want waarschijnlijk houd ik het langer vol als ik gewoon met de rest meedoe.  Omdat ik in de derde week zin had om meer te haken, ben ik gewoon een tweede deken gestart.


Groetjes,
Diana

4 opmerkingen:

 1. Leuk dat je ook met Jane bezig bent.
  Ik zit nu aan de 115 blokken.
  Je hebt gelijk met no pain no Jane
  zoals ik er nu over denk ga ik niet aan de punten beginnen
  maar eerst maar eens de blokken af maken dan zien we wel weer verder

  Succes en
  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk toch dat al die hobby's je energie geven, dan komt het met jouw energie vast ook weer goed. Jouw Jane ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn is dat, als je inspiratie en drive krijgt om verder te gaan met zo'n groot project als Jane :0) zo in het zicht hangend kun je ze ook niet makkelijk voorbij lopen!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!