zondag 29 september 2013

Even nagenieten van... Liepvre (deel 2)

We gaan verder naar nr. 18 de"Eglise de l'Assomption" waar het werk hangt van Jana Haklova uit Tsjechie en Fabia Delise uit Italie.  De lichtinval zorgde ervoor dat ik soms zelf als schaduw op het werk sta of dat de kleuren niet helemaal tot hun recht komen.

Eerst langs het werk van Jana Haklova.  Het thema van de expositie was bruggen en die waren er in allerlei soorten en gemaakt met allerlei technieken.  Ik begreep van iemand die zelf ook een quilt had hangen op het festival dat ze sinds de tentoonstelling in Birmingham van afgelopen zomer nog een heel aantal quilts moest maken omdat de quilts die hier in Liepvre kwamen te hangen nog niet ergens anders hadden mogen hangen.  Lijkt mij een hoop stress geven en niet leuk zo'n tijdsdruk.  Misschien is dat een verklaring voor het feit dat ik de ene mooier vond dan de andere?  Enfin, hier komen ze.
Dit is een close-up van "Charles Bridge" prachtig om te zien hoe je met machinaal quilten de stenen van de brug maakt en hoe juist door het quilten met gekleurd garen de toren ontstaat.


"Rigging"
 "Bridge of Emporer Franz I" .  Sorry krijg de foto niet gedraaid.

 "Gothic Bridge".  Het gerasterde quilten geeft een apart effect.
 


"Visit to Monet" (met close-up foto's )  Een combinatie van verschillende steken, handgeverfde stof en van kleur verlopend garen zijn hier gebruikt.  Maakt me echt nieuwsgierig naar de volgorde daarvan.

 "Walking across the Brooklyn Bridge"
 
 "Only Stones"
 
 "Brick Bridge"
 

"Across the river"
 
 "Rusty Bridges"
 
"Estacades".  Hier is het log cabin blok op een vrije manier gebruikt.
 
Het werk van Fabia Delise is weer heel anders.  Veel lichtgrijs, taupe, lila, zwart, sombere kleuren.  Het thema van haar werken was "veranderingen omhelzen".  Zij maakt ook art quilts maar het quilten is bij haar vaak met de hand gedaan.
 
 


"Un Voito nel cuore / A void in one´s heart".  In haar werk met hexagonnen zijn er ook echt lege hexagonnen.  Deze werken zijn niet gequilt.

 "Origins"
 
 "Sign of change light"
 
 "Back on track"
 
 "Legami / Bonds"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!