maandag 16 september 2013

Een groen tentje in Liepvre...

Ik was er een weekje tussenuit.  Samen met mijn lief verbleef ik in dit groene tentje op een camping in Liepvre.  Uiteraard met het oog op het quiltfestival en wat dat betreft was ik niet de enige.  Een camping vol quilters.  Met ons groene tentje vielen we nogal op; de rest zat vrijwel allemaal in caravans of campers.  Sommigen vermoedden dat we het wel koud zouden hebben maar als je uitlegt dat de quilts nog in de auto liggen omdat je het warm genoeg had, snapt iedereen meteen dat het daarbinnen warm genoeg is.  Heerlijk om zo nieuwe contacten te leggen.


Regen viel er met name 's nachts (en de laatste dag) en verder hadden we het er prima.  Nu nog een selectie maken van alle foto's want met 3 dagen bezoek aan het Carrefour du Patchwork Europeene zijn dat er een berg!  (natuurlijk ook een hoop foto's van de bordjes met wie wat gemaakt heeft). 

Maar alvast een voorproefje.  De daken in de Elzas bieden genoeg inspiratie voor wie van clamshells houdt. [foto's zijn verkleind ivm ruimte]En ook dorpje Ribeauville had al etalages met quilts erin.

In in Kaysersberg deden vrouwen tot in de jaren '60 hier hun was.  Moeilijk voor te stellen, terwijl het nog niet eens zo gek lang geleden is.
Tot binnenkort!

2 opmerkingen:

  1. Leuk om je op de camping te ontmoeten! Jullie stonden op 'ons' plekkie, het plekje dat we daar al jaren hebben wanneer we met onze camper gaan. Nu voor het eerst eens in een chalet! We waren 'op stand'. Veel plezier met al je aankopen en tot ziens, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist dat jullie naar de Elzas gingen, maar dat tentje had ik nog nooit gezien. Hartstikke leuk. Die gekleurde dakpannen zag je trouwens ook veel in Oostenrijk en Hongarije. Best uniek om te zien. Zou de Elzas onderdeel zijn geweest van het Habsburgse Rijks?
    Leuke foto's

    Groetjes van (je Neef)Ronald, Iulia en de kleine.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!