zaterdag 15 juni 2013

Souvenirs

Al een tijdje had ik deze jellyrol van de collectie Etchings van 3 sisters liggen.  Vooral die stofjes waarop je de plattegronden ziet vind ik heel leuk.  Zonde om in piepkleine stukjes te knippen.
Dus op zoek naar een patroon waarbij je iets grotere stukken hebt.   Niet gevonden maar zelfbedacht.


Veel stofjes met plattegronden en gebouwen zijn gebaseerd op Parijs.  Zelfs de kleuren (rood- creme- blauw) kun je zien als de kleuren van een Franse vlag.  Vandaar dat ik een goeie kleurplaat zocht van de Eiffeltoren, mijn tekentalenten zijn niet super maar op zo'n manier kom je met vergroten / verkleinen overtrekken een heel eind en ik maakte eerste een geappliceerde eiffeltoren.


De stroken heb ik per kleur gerangschikt en dan in kleinere stukken gesneden en om daarna weer aan elkaar te naaien.  Ik heb wel rekening gehouden met de richting van de stof.  Een paar repen heb ik apart gehouden. Eerst zien hoe ver je met die repen komt, was de insteek.
De repen heb ik per kleur om het middenblok heen gezet.  Eigenlijk dus een gigantisch log cabin blok.  Om te zorgen voor de juist afmeting zijn er boven en onder een paar banen horizontaal gewoon aangezet. Om aan de gewenste afmeting van 1.40 x 2.00 m te komen heb ik gekozen voor een brede rand rondom van 20 cm.

Het naaien gaat best vlot maar het verzinnen verloopt met tussenpozen.  Op de naam Souvenirs kwam ik toen ik een bus zag staan van een bedrijf onder die naam.  Ik vond het wel passen bij die quilt want tijdens het maken dacht ik regelmatig terug aan de vakantie van mijn lief en mij in Parijs een paar jaar geleden.  Nu nog een achterkantstof zien te vinden en gaan quilten.  Dat gaat meestal ook iets minder vlot.

Grappig is dat zij ook pas een quilt maakte van dezelfde jellyrol.  Ook zij ging aan de slag met banen maken en deze weer aan elkaar zetten. 
Toevallig was ik ook voor haar rode en witte en rood-witte lapjes aan het knippen voor een lapjesruil.  Ik merkte dat mijn lapjes ook een soort souvenirs zijn (se souvenir = zich herinneren in het Frans) aan reizen en vanalles en nog wat.   Eigenlijk heel praktische souvenirs want ze nemen niet zoveel ruimte en gewicht in. 

2 opmerkingen:

  1. Wat knap dat je het zelf hebt bedacht!! Ik vind de jouwe ook echt heel erg mooi worden!!! En wat leuk, om hier ook de lapjes te zien! Ze zijn echt helemaal geweldig, ontzettend bedankt!!! En ja, het zijn zeker ook "souvenirs"... ik denk dat als ze in de quilt zitten, ik nog regelmatig zal zeggen: ja, die heb ik van Diana, en dat waren de romantische stofjes enz. ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!