zondag 5 mei 2013

Meer moet dat niet zijn... het verhaal van de girls

Quilts zijn een manier om een boodschap en verhalen te onthouden van de tijd dat je ermee bezig was.  De Girls is echt een quilt die me blij maakt.  Nou ja, het is nog geen quilt maar het zijn blokken.  Een heerlijk repeterend klusje wat nooit gaat vervelen omdat elk meisje een andere jurk aanheeft en de achtergrondstof maximaal voor 4 blokjes wordt gebruikt.  En elk stofje weer ergens anders gekocht is op een leuk bezoekje aan een quiltwinkel of gekregen is of ook gebruikt is in een andere quilt.


Vanmorgen was ik bij de boekpresentatie van Ludo Haers, een lokale (kookboek)schrijver.  Zijn nieuwste boek heet Meermoetaniezijn en gaat over dat je met simpele dingen al heel erg kan genieten en het gaat over ambachtelijke streekproducten.
Van een mandje met een blauw en roze klosje garen, een speldenkussen, een stofschaar en voorgeknipte stukjes stof kan ik al heel erg genieten.  Meer moet dat voor mij niet zijn.
Nou ja, zonder het zonnetje gaat genieten wat lastiger maar...


In de tuin zag ik dat er nog een rabarberplant het heeft overleefd.  Mmmm


De stokrozen waren vorig jaar allemaal opgegeten door slakken (dit jaar willen mijn lief en ik een slakkenoorlog voeren) maar hier is er gewoon weer een berg stokroosblaadjes opgekomen.  Wie weet komt dit nog goed.

De klimroos (Climbing Iceberg) doet het weer geweldig.  Geweldadig zou de rozenboog zeggen want zo'n simpele rozenboog kan deze plant niet meer aan. 

En de vlinderstruik wordt ook weer prachtig.  Nee meer moet dat niet zijn.

Maar aan de Girls zit ook nog een ander verhaal van simpel leven.  Een paar weken terug waren Spiros en Charoela uit Griekenland op bezoek.  Spiros gaat bijna op pensioen en omdat hij bij een goede rederij werkte heeft zijn gezin niet zo'n erge last van de crisis.  Maar dat is niet overal zo en gaat niet op voor alle Griekse vrienden.
Maar wat heb je aan het paradijs zonder goed gezelschap is hun vraag.  Goed gezelschap, een hapje en een drankje, dat is waar je van kan genieten.  Meermoetaniezijn.


Goed gezelschap is belangrijk.  Op de radio hoorde is pas iets over een onderzoek.  Zowel waar mensen het gelukkigst van werden als het ongelukkigst waren andere mensen.
Al deze meisjes strekken hun armen naar je uit voor een grote omhelzing.  Overduidelijk goed gezelschap dus en meermoetanietzijn!

3 opmerkingen:

 1. Meermoetanietzijn. . .
  vind ik een toepasselijk woord voor het handwerk dat wij doen.
  De Girls gaan dansend over jou 'design wall'
  gezellig!
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is die girls quilt leuk. Is dat een eigen verzinsel, of is dit iets bestaands. Zou ik wel willen weten. En ja, de natuur herstelt zich vanzelf, dus die stokroos komt ook wel goed en anders komt die ergens anders wel weer tevoorschijn. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie dames. Al die kleurtjes en die armen zo wijd het is wat je zegt voor een grote omhelsing.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!