dinsdag 9 april 2013

Hoi Jane!

Ze kon het bijna niet geloven, dacht op 1 april zelfs dat het een aprilgrap was maar ik hakte de knoop door en besloot te beginnen aan de Dear Jane en Jane is nu in haar nopjes.

Met wijze raad en vooral nuchterheid staat ze me bij.  Wat voor stofjes en mijn wens om origineel te zijn (er zijn al zoveel variaties op de Dear Jane; rood-wit, rood-blauw, Kaffe Fassett stofjes, William Morris stoffen) en toch het effect van die quilt behouden. 
Jane zag de Dear Jane stofjes die ik al jaren geleden bij Inez in Parijs kocht.  Zo, dat heb je vast niet voor niets gedaan en zo lang bewaard.  Spijker op z'n kop, ik heb die lapjes al die tijd bewaard voor een Dear Jane, dan ga ik die ook gebruiken.  Dan is het ook leuk om die van het Victoria & Albert erbij te nemen en enthousiast zochten we in de dozen naar mooie cival war stofjes.


Wat doe ik met de achtergrondstof.  Die moet ik nog gaan kopen of overal een andere?  Jane moet lachen, "gemaakt in war time" dus wat maak je je druk over overal dezelfde achtergrondstof gebruik wat je hebt. 

Geinteresseerd kijkt Jane toe als ik de geprinte blokjes (van de Dear Jane cd-rom) in insteekhoesjes stop in de volgorde van de verschillende trips.  Ik maakt een overzicht van welke kleur een blokje moet hebben en knip de malletjes voor een paar blokjes die ik vorig jaar zomer al eens tekende uit en doe ze erbij.  Allemaal razend interessant voor Jane.


Blokjes knippen en het naaien kan beginnen.  Had ik met de Camelot het idee dat ik ronde vormen nu wel voldoende geoefend had, bij het eerste blokje viel mijn ervaring me toch tegen.  In dit formaat gaat het allemaal heel anders.


Maar ziehier G7- Indianapolis.  Het centrale blokje, in een groen lapje wat een reproductie is van Jane's origineel. Jane heeft vriendschap gesloten met m'n pluche grut en ze beloofd allemaal eens op de foto mogen met een blok. 

Joris komt voorlopig wat Jane betreft nog niet aan de beurt.  We betrapten hem zomaar op tafel.  Ok, ik snapte het zonnetje wat lekker op die tafel scheen en er lagen ook nog eens lapjes.  Gelukkig was hij snel tevreden met een stoel met proeflap van het machinale quilten.

Ik durfde lange tijd niet te beginnen aan deze quilt eerst omdat naar mijn idee niet voldoende ervaring had en alle technieken beheerste, later omdat ik nog zoveel UFO's heb en bang ben dat dit ook een UFO wordt en anderzijds bang dat ik niets anders meer wil dan Dear Jane blokjes maken.  Ach, 't zal allemaal wel loslopen.

ps Ik kwam vandaag toevallig hier een filmpje tegen over het maken van een scalloped border.  Ik plaats hier de link. http://video.fonsandporter.com/videos/0013_scalloped-quilt-border-video-lesson/?utm_source=LOQI&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter20130409

4 opmerkingen:

 1. Dear Diana,

  gefeliciteerd met je aftrap van de DJ.
  Een aantal jaren ben ik er ook aan begonnen en heb nu een stuk of 10 lapjes gemaakt. Ondanks de ienemienie stukjes is het toch leuk om te maken. Succes en je bericht maakt me enthousiast om DJ weer eens op te zoeken.
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga eind van deze maand de echte dear jane bekijken , tot nu toe heb ik geen zin gehad eraan et beginnen maar misschien is dat anders nadat ik de echte heb gezien??????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je hieraan gaat beginnen. Ik vond het, ondanks enkele grote dips, een machtige ervaring. En zoals Supergoof zegt: als je de DJ hebt gemaakt heb je echt een soort quiltdiploma gehaald. Tenminste zo voelt het wel.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig dat je hieraan begint. Een quiltmaatje die ik ken van les heeft nu alle DJ blokjes gemaakt. Ze heeft er een boek voor. Wat een engelengeduld moet je daarvoor hebben. Als je een DJ hebt gemaakt ben je volgens mij pas écht volleerd. Daar durf ik nog niet aan te beginnen als newbee. Ik volg met aandacht je vorderingen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!