zaterdag 30 maart 2013

Yo-yo convert

Een paar weken geleden werd ik opeens een yo-yo convert.  Eerst vond ik niet veel aan die jojootjes maar toen ik weer eens bladerde in "Lovina's Pressed Flowers", een boek van Blackbird Designs, werd ik opeens geraakt door die quilt.


In het boek wordt de quilt Field of Blooms genoemd en er staat bij : ontworpen en gemaakt door een fantastische en heel geduldige vrouw in de jaren 1930-40.  In het verhaaltje wat bij het patroon staat vertelt Alma dat ze eerst iets had van waar gaan we nu heen?  Een jojoquilt?  Maar Barb wist haar te overtuigen dat deze antieke quilt geweldig zou zijn om te fotograferen.  Jojo-quilt uitgespreid op een bed en Alma was om (een yo-yo convert noemt ze dit).


Ik was opeens ook om en dat gebeurde een paar dagen voor de Supergooftrunkshow.  Ik besloot om maar zo snel mogelijk zo'n jojo-maker op de kop te tikken (meteen geslaagd bij de Parel)  en toen ging het heel hard.  Ik probeer me ook te houden aan de volgende raad die Alma erbij schreef:
We geven je dit patroon omdat we weten dat je er ook een zult willen hebben.  Je enige hoop om deze quilt te maken is een tasje met cirkels met je meedragen waarheen je ook gaat.  Je moet beloven  er 6-8 per dag te maken.  Je zult een geheim lid zijn van de yo-yo girls.  Na 264 dagen heb je genoeg jojo's om deze quilt te maken. Quilten en binding toevoegen is niet nodig.  Eens je het benodigde aantal jojo's hebt en ze hebt vastgezet is je quilt compleet.


Dit koffertje gaat nu met me mee.  Naar het werk (in de pauze krijg ik er zo'n 4 voor elkaar) en zoals afgelopen donderdag naar familie.  Dat was even minder leuk omdat het voor een begrafenis (schoonfamilie aan schoonfamilie kant dus niet iemand die ik goed kende)  was maar toen we later bij m'n andere schoonzusje thuis waren konden er weer wat jojo's gemaakt worden in afwachting van het afhalen bij de Chinees. Morgen is er weer een verjaardag en m'n schoonzusje vond dat ik dan aardig productie kan draaien.  Gek he?  Ze gaan er gewoon van uit dat ik het dan weer meeneem en niemand er mee zal zitten.

Ik zet de jojo's in groepjes van 25 aan elkaar en er zijn nu al zo'n 3tal van die blokken en een vierde op komst (5 rijtjes van 5).  Ik heb al zo'n 170 jojo's klaar (ik sprak de vorige keer niet voor niets over m'n nieuwste verslaving) en er zijn zeker al 500 cirkels geknipt.


Door het nare van een begrafenis had ik wel de gelegenheid om voorafgaand nog even te stoppen in Zwijndrecht bij Aztec-Rose.  Geweldig geholpen door Loes en heel goed geslaagd maar daarover vast een andere keer meer.

Prettig Pasen

3 opmerkingen:

 1. Een hééél fleurig geheel. Is wel wat geduld voor nodig om er zoveel te maken. Maar met zo'n leuk gevuld koffertje en werkje zal het wel goed komen:-) Gaat de kat niet met de rondjes er-van-door?
  Jullie ook Prettige Paasdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He, volgens mij heb ik dat quiltje met die yo-yo's ergens pasgeleden op een blog gezien. Ook ik was zwaar onder de indruk daarvan. Veel plezier ermee Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjee, wat een leuke jo jo's!! Fijn weekend!! Groetjes, Désirée

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!