zaterdag 16 maart 2013

Een kijkje in de wasmanden van...

 Supergoof natuurlijk!  Een geweldige ochtendsessie dus eerst maar een reeks foto's want daar kijk ik zelf ook altijd het eerste naar.

 Maar veel van die quilts heb je vast al gezien op Supergoofs eigen blog.  Voor mij had het daarom de volgende toegevoegde waarde :

Ik heb allerlei dingen geleerd (of herbevestigd gekregen) :


* Maak je quilt vooral zo zoals je het zelf prettig vindt; met of zonder strijken, met of zonder voorwassen etc.
* Laat het vooral lekker groeien; je hoeft niet alles vooraf te plannen.  Dat was eigenlijk iets wat ik nodig had.  Als ik aan Dear Jane begin, koop ik dan zoveel meter achtergrondstof of maak ik het van allemaal verschillende?  Aan de Supergoof-quilts die over m'n schoot gingen zag ik dat allemaal verschillende ook heel mooi kan zijn.  Bovendien is dat volgens Supergoof veel minder saai tijdens het quilten en dat geloof ik best.
* Speel ook eens niet op veilig.  Supergoof werkt niet met een daglichtlamp en dat levert een volgende dag wel eens vreemde combinaties op.  Tot voor kort was ze niet op de hoogte van het bestaan van op elkaar afgestemde series dus zie je dat ook niet terug in haar quilts.  Ook een blok wat niet helemaal gelukt is gaat gewoon in een quilt; het blijft een leerproces.  Dat laatste met minder geslaagde blokken doe ik ook maar met stofkeuze durf ik nog wel eens op heel veilig te spelen met jellyrolls e.d.
* Een quilt maken en dan later blokken in rijen aan elkaar zetten is best saai.  Of het nu vingerhoedjes waren of een Dear Jane, Supergoof zorgt dat ze tussen het maken van blokken door al een stuk aan elkaar zet.
*Geweldige tip voor de vingerhoedjes.  Ze knipte er een viertal en verdeelde die vingerhoedjes dan over 2 tassen een voor nu en een voor later.  Vond ze te weinig variatie dan voegde ze de tweede tas toe.

Ik heb weer een paar aardige mensen extra leren kennen.

Voor veel dingen een feest van herkenning;
* de quilts die je nu van wat dichterbij ziet en opeens langskomen over je schoot
* he dat lapje heb ik ook en het zit bij Supergoof in de vingerhoedjesquilt
* het met meerdere dingen tegelijk bezig zijn want dat is leuker op je blog.

Ik werd door de verhalen die bij de quilts horen meer geraakt dan ik verwacht had.  Verhaaltjes van Supergoof zijn vaak erg persoonlijk maar op een bepaalde manier heel herkenbaar.  Zelf zit ik ook al een tijdje in een emotionele achtbaan en regelmatig acht ik me voor een groot gedeelte hersteld.  Het gaat ook wel steeds beter maar toch overviel het me vanmorgen.  Achteraf gezien misschien niet zo vreemd omdat quilten ook een soort therapie is.  Over die dingen schrijven op dit blog vind ik moeilijk, moeilijk omdat ik uit quilten en het lezen van quiltblogs juist zoveel leuks put en ik die twee niet met elkaar wil verbinden, moeilijk omdat het ook heel persoonlijk is en niet makkelijk uit te leggen.

Een volgende keer meer over de Parel en hoe dit bezoekje me beïnvloed heeft.

14 opmerkingen:

 1. I really enjoyed reading your post about Supergoof's quilts and her method. I love how she puts her quilts together. Your photos are beautiful, she really is such an inspiration. Great post which brightened me this morning (Australian time). Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schrijf jij een leuk stukje over je bijeenkomst bij Supergoof.
  Succes met je leuke werk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk supergoofs quilts!
  Ook voor mij moeten mijn blogs leuk zijn, vooral voor mijzelf om een boel narigheid te compenseren!
  Wens je veel liefde en sterkte!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk en recht uit je hart geschreven! En hoe herkenbaar!
  Veel plezier met nagenieten!
  Groetjes, José

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi blog heb je geschreven! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee, wat leuk dat jij er ook was, en ook zo genoten hebt! Wat een geweldig mens he, die Goof! Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je 'moet' maar één ding doen, en dat is gezellig genieten van het quilten,...
  ;o))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie post schreef je. Ik kreeg aan het eind er de koude rillingen van.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's en mooi geschreven! En dat van die emotionele achtbaan herken ik maar al te goed; idd je schrijft er niet zo snel over...
  Maar quilten helpt echt; dat klopt! En lieve mensen ook.... ;)
  Een lieve groet en zet 'm op!
  Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een hele mooie post heb je geschreven over je dagje "genieten". En ik ben het helemaal met Ria die het hier boven zo mooi verwoord eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je een mooi verhaal geschreven over je dagje uit en mooie foto's ook.
  Ja die Supergoof heel inspirerend,zelf bezocht ik ook een trunkshow van haar bij Dorry inmiddels alweer 2 jaar geleden en geniet nog steeds van de foto's die ik toen maakte.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een mooie blog heb je geschreven. Uit je hart. Ja die Goof, die doet veel goeds met het shows hier in Nederland en een in België. Ik heb haar ook al 2 keer mogen meemaken en dan lees ik bij jou en Lupineke weer dingen die ze gezegd heeft en denk ik: leuk om dat ook te horen en weten. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een mooi verslag heb je geschreven, leuk om alle tips te lezen van Goof! Dank je wel hoor! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Diana,

  Via een reactie op mijn blog (Losse Draadjes) kwam ik op je blog terecht! Wat is ie ontzettend leuk zeg! Ik ga je volgen en in de bloglijst zetten!!! Ik was ook bij Supergoof, wat ik helemaal geweldig vond! Je schreef in je reactie dat je me eventueel foto's wilde toesturen van deze dag. Echt ontzettend lief! Maar ik zie eigenlijk nu al dat het niet nodig is, want de foto's staan fullsize hier op het blog! Ik kan ze zo opslaan en uitprinten!! Bedankt daarvoor!! :)

  Groetjes,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!