zondag 6 januari 2013

Een goed begin

Ik wens iedereen voor 2013 een mooi begin toe en wat je verder maar wenst.

Het komen aan het fotolimiet heeft me aan het denken gezet.  Ik ben dit weekend begonnen met het verkleinen van de foto's.  De resolutie en kwaliteit van de foto's was heel erg hoog.  Zelfs op een digitaal schoolbord bleven ze scherp.  Dat is voor lezen op een normaal scherm niet nodig.  
Via Irfan View (een gratis programma) kan ik ze verkleinen qua grootte en nemen ze nog maar 10% in van wat het hiervoor was.

Maar ook dan komt er eens een einde in zicht.  Een volgend voornemen is om van oude berichten foto's te verwijderen en van quilts die inmiddels klaar zijn een foto te plaatsen op een aparte pagina.
Genoeg te doen dus!   Ruimte bijkopen kan ook maar ik denk dat ik dan uiteindelijk ook tegen hetzelfde probleem aan ga lopen.  Gewoon kiezen wat je wilt bewaren.

Mijn lief en ik waren blij de feestdagen overleefd te hebben.  We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk af te krijgen (in de hal is nog laminaat gelegd en de wanden + plafond geschilderd) en alles mooi te versieren tijdens die drukke maand.


De familiekerstquilt is afgekomen en werd door iedereen bewonderd.  Ik heb daar een geschulpte rand aan gemaakt, weer een techniek uitgeprobeerd.


Ook de quilt voor over de tv is af.  De voorkant heb ik met de hand gequilt en het gedeelte wat aan de achterkant hangt heb ik met de naaimachine gedaan.

Na de kerstdagen had ik iets meer tijd en is er ook meer quilterigs gedaan.  Lekker voor de tv met Downton Abbey of Fabriek Romantiek (op Een op zondag, klik ook maar eens op deze link) of iets spannends zoals The Killing.  Daar laat ik later meer van zien.

 
Nu even een overzichtje van de Some of my Favorite blocks.  Er zijn weer een berg blokken af.  Ook het naaien van gebogen lijnen is me op de machine gelukt.   


Het middenblok heet Diana's Pride volgens de encyclopedie van Barbara Brackman.  Ik ben ook trots op dat blok want het vergde wat meer gepuzzel over hoe ik het in elkaar moest zetten en alle driehoekjes maakten het ook niet altijd even makkelijk.

Tot gauw!
Diana


3 opmerkingen:

 1. Jij hebt bepaald niet stilgezeten sinds je laatste berichtje!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een prachtig blok geworden. Daar mag je zeker trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig blok, en wat ziet je interieur er mooi uit! Ik wist trouwens helemaal nit dat er zoiets als een foto limiet bestond!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!