zaterdag 19 mei 2012

Neveneffecten

De extra vrije dagen zitten er bijna op.  Ik had me op quiltgebied een hoop voorgenomen, van te voren wist ik dat het al meer was dan ik aan zou kunnen maar je weet maar nooit.

De afgelopen dagen is het mooi weer en dat kunnen we best gebruiken.  De tuin ook, er is een hoop aan gebeurd.  Eerder zorgde ik er al voor dat de klimop ging afsterven.  Nu niet zo'n mooi gezicht maar we wilden hem weg hebben.  Er zitten zo vreselijk veel slakken in en die eten al onze aardbeien op.  Dat wilden we dit jaar niet en dus een hoop werk.  De klimop had al heel dikke wortels gekregen en ...  dat is erg vermoeiend. 
Nu mag die plek ingenomen worden door rozen.  Ongelooflijk, ik heb dit jaar opeens genoeg rozen om twee rozenbogen te bedekken!

Daardoor dus iets minder gequilt maar het voornemen om de eerste machinequilt gequilt te hebben is gelukt.  Kijk je mee in de tuin?


Want wat levert dat een mooi plaatje op!  Zelfs terwijl de boel niet helemaal is opgeruimd.  Het rozerood van die bakstenen met de kleurtjes van die Antique Fair quilt, de bloempot die nog rondslingert...  Wat kan je daarvan genieten en dat doet Joris ook.

O ja, misschien vraag je je af waarom al die klimop bovenop nog niet verwijderd is.  Daar was ik druk mee bezig maar toen : wat doet een bergje mos hier?  En ik had een vogelnestje vast met 4 gespikkelde blauwe eitjes.
Gauw maar weer teruggelegd en gestopt.  Waarschijnlijk is het een verlaten nestje want het muurtje is een kattensnelweg en we hebben de merel (die we heel druk bezig zagen in de tuin een paar weken terug) de laatste dagen ook niet meer gezien.

Joris is vaak opeens heel schuw en vluchtig, waarom weten we na 4 jaar ook nog niet precies maar we vermoeden dat hij uit een wild nest komt.  Maar als je wat te eten hebt komt hij altijd, hoe bang hij eigenlijk ook is.  En als je bezig bent met een quilt dan lukt het ook vaak wel.  Joris en Max zijn echte experts om uit te zoeken of je er goed onder kunt slapen en tot nu toe zijn alle quilts goedgekeurd.  Vreemd genoeg gaan ze liever bovenop de ring liggen als er een quilt gequilt moet worden.

Volgens mij heeft het quilten een paar neveneffecten. 
1. Aantrekkingskracht op katten (en ik geloof ook honden, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee)
2. Hoe erger het quiltvirus werd, hoe meer ik ook om de tuin ben gaan geven.  Had ik niet van mezelf verwacht maar ik zie het bij wel meer quiltblogs voorbij komen.  (Zowel in de naam als bijvoorbeeld bij Dorry die ook sla in bakken had vorig jaar)
3. Ook naarmate het quiltvirus vorderde ben ik meer gaan geven om bakken.  Koken is nog steeds niet mijn hobby maar dingen bakken of salades maken ben ik erg leuk gaan vinden.  Ook bij bijv. Blackbird Designs zie ik heel wat broden gebakken worden en wat te denken van de rabarbertaart (met recept) bij haar of ander lekkers bij haar.

Of zouden die laatste dingen geen neveneffecten van het quilten zijn maar van de leeftijd?  Ik ben pas dertig geworden...  In elk geval quilt ik nog lekker verder en heb ik over een tijdje weer genoeg te vertellen.

Diana

4 opmerkingen:

 1. Het is een mooie opsomming van feiten die helemaal waar zijn. Je tuin is mooi geworden en de quilt ook en het nestje dat zou zeker waar kunnen zijn dat hij verlaten is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zal de leeftijd wel zijn......
  Maakt niet uit!!! Als je er maar lol in hebt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeft allemaal wel met elkaar te maken denk ik ...
  hoewel .... ikke ben iets minder gaan bakken (oeps) door de tijd die ik aan quilten besteed ...
  of zouden mijn 3 DS en DH door het quilten het bakken ontdekt hebben ...
  Ik vind je quilt helemaal prachtig ... ook zo aan je muur in de tuin alsof hij daarvoor onworpen is !
  Erg leuk :o)
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat sfeervol ! Overigens, als je in een omgeving woont met veel groen om je heen, loop je een grote kans dat je last krijgt van boktor. Mocht dit het geval zijn, is dit de oplossing: boktor

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!