maandag 30 april 2012

Mid 19th century en meer

Een bericht hier achterlaten is alweer even geleden.  Berichten lezen van de blogs die hiernaast staan doe ik meer. ;)

De laatste tijd snel moe gevoeld en waarschijnlijk heb ik de oorzaak nu te pakken : een nieuw en beter kussen is wat er nodig is.  De pijn in mijn rug en nek komt dus niet van een verkeerde houding tijdens het quilten en naaien, niet van teveel bukken tijdens het lesgeven, de vermoeidheid komt niet alleen van het lesgeven maar dus ook van slechter slapen.

Hoewel ik merk dat ik niet teveel moet quilten en naaien omdat ik dan steken krijg in m'n schouder kruipt het bloed natuurlijk daar waar het niet gaan kan.  De mid19th century star quilt zorgt ervoor dat ze niet verwaarsloosd wordt.  De sterblokken voor de volgende rand zijn ook al voor een groot deel gemaakt en het voelt echt ongelooflijk snel dat deze grote quilt, die ik volledig met de hand maak, af komt.

Afgelopen week ben ik begonnen met de Antique fair jellyrol quilt die ik op de naaimachine gemaakt heb.  Op de lege blokken heb ik harten geappliqueerd (snel en simpel met vliesofix) en op een vlak heb ik een citaat geborduurd in steelsteekjes.  Nl. waarheen je ook gaat, ga met heel je hart van Confucius.

Daarna de sandwich maken, met het tagpistool.  Gaat lekker snel maar ik merk dat ik soms ook maar 2 lagen aan elkaar geniet heb.  Jammer want dat betekent dat er een stukje van zal achterblijven in de voering.  Maar elk voordeel heeft zo zijn nadeel.

Ik quilt er overlappende waaiers in en dat gaat best snel.  Nu nog evenwijdig lopende bogen maken zodat de quilt iets dichter gequilt wordt.  Op de achterkant is dit patroon goed te zien, nou ja, tussen de donderstenen door dan.

Verder heb ik druk geexperimenteerd met de naaimachine.  Over de bank hangt nu een nieuwe grand fouillard, de strijkplank heeft een nieuwe hoes gekregen en ik ben begonnen aan een nieuw kerstproject.

In een boek met quilts uit de jaren '30 stond een quilt waarop iedereen tijdens een familiereunie zijn naam had mogen schrijven op een blok.  Die namen werden dan achteraf geborduurd en die blokken vormden een quilt.   Dat wil ik dus voor Kerstmis.  Dus voor iedereen een sneeuwbal (kerstbal) blok waarop ze hun naam mogen schrijven.  Dat sleep ik dus voorlopig mee naar verjaardagen etc.  Hopelijk lukt het me om er dan tegen Kerstmis een quilt van gemaakt te hebben.

Nog een druk weekje - wat moet ik nu weer laten maken voor moederdag? - en dan hebben de kinderen 2 weekjes vakantie.  Dus meer tijd voor quilten voor mij omdat ik dan even alleen mijn kantoorbaan heb.

Groetjes,
Diana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!