donderdag 31 mei 2012

De kracht van een quilt

Soms doet een quilt iets voor je wat je niet verwacht.  Soms verwacht je niet dat een quilt zo'n effect kan hebben.


Bijna 2 jaar geleden maakte ik de Elsje Fiederelsje voor mijn schoonmoeder.  Eerst wist ze niet zo goed wat ze ermee moest.  Hij werd niet op de bank gelegd om onder te kruipen wat mijn bedoeling was, maar lag altijd netjes op het bed.


Het meeste indruk maakte het met de hand geborduurde label. Inmiddels ben ik er ook achter waarom.  Ze kan er zich - denk ik  - het meeste bij voorstellen qua werk, maar  het bleek ook een uitstekend geheugensteuntje.

Ivm privacy heb ik delen van de foto onherkenbaar gemaakt.

Het gaat nu slechter met mijn schoonmoeder, ze is bezig met dementeren en dit wordt steeds erger,  maar door de quilt weet ze , wanneer ze mijn naam hoort,  nog dat ik erbij hoor.  En dat is al heel wat!  Ze begon er ook vaak over tegen me, het was een makkelijk gespreksonderwerp, ook met de zorgverleners in het bejaardentehuis.


Zo'n quilt zie je elke dag.  De warmte en de aandacht blijf je in de stofjes en steekjes voelen.  Het label voegt wat extra informatie toe over een schoondochter die verder weg woont.  Want ook al denk je 188 te zijn (ipv 88), met een quilt maak je geen fouten.

Meer lezen over wat ik destijds schreef tijdens het maken van deze quilt?  Klik op het label Elsje Fiederelsje hiernaast.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!