maandag 26 september 2011

Wat zet je op het label?

Het gaat goed met de UFO's.  Er is er weer eentje klaar :Stars in bloom.  Het patroon komt uit het boek Small Favorites van Blackbird Designs. 
Het enige wat nog moet is het label.  Meestal vermeld ik daarop de naam van de quilt, Gemaakt door, de startdatum (als ik die nog weet) en de einddatum (soms alleen die).Maar de vorige quilts waren mijn eigen ontwerpen maar dat is bij deze en straks bij Fig Tree Manor niet het geval.  Zal ik er iets bij zetten zoals ontworpen door Blackbird designs?  Klopt ook niet helemaal want ik bepaal de stof en kleurkeuze en ik quilt met de hand en dat zorgt ervoor dat dit er meestal ook heel anders uitziet.
Dan maar gaan voor : patroon van Blackbird designs?
Wat doen jullie?De koudere avonden zorgen dat het quilten bij Fig Tree Manor ook op gaat schieten.  De blokjesranden quilt ik in the ditch (toch maar afgezien van kruisen in elk blokje), daarna golvende lijnen en dan ben ik nu weer toegekomen aan blokjes in the ditch.Voor de laatste rand denk ik aan halve cirkels maar laat ik daar nog maar niet op vooruit lopen.  Voorlopig ben ik nog wel een paar avondjes bezig!P.S. Wel te laat maar er is vorige week ook nog een blokje van de Farmer's Wife afgekomen.

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige quilt heb je gemaakt. Maar je fig tree manor ziet er ook veelbelovend uit.
  Wat betreft het label: ik borduur meestal het label en vermeld dan alleen het jaartal waarin ik de quilt gemaakt heb en mijn initialen.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor!
  Ik stitch meestal de naam v/d quilt , jaar en mijn eigen naam.
  Succes,
  Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige wallhanging is het geworden (neem tenminste aan dat het een quilt voor aan de muur is). Je farmer's wife blokje ziet er ook erg leuk uit! En je huidige project wordt ook mooi. Leuke fase vind ik het wanneer je aan het doorpitten bent en je het quilt steeds meer af ziet worden. Ben benieuwd!

  Op het label zet ik meestal m'n initialen en het jaar waarin ik het quilt afgemaakt heb. Soms geborduurd en soms met permanent marker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattig klein quiltje! Nee, ik zet ook nooit de ontwerpster op mijn label, alleen de naam van de quilt, mijn naam , het jaartal en de stad waar ik woon. Dat heb ik eens gelezen, dat er naderhand gekeken kan worden waar iets vandaan komt. (Zou iemand er nieuwsgierig naar zijn?)
  Mooi, je FW blokje, mooie kleuren bij elkaar!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. A very nice ...
  I love the Farmer's, I hope to see it finished soon.
  Greetings!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!