zaterdag 17 september 2011

Terugblikken en vooruitkijken

Dit jaar was de bedoeling om wat meer quilts af te krijgen.  Dat heb ik mezelf steeds voorgehouden om niet te snel nog iets extra's erbij te beginnen.

De laatste tijd wordt het steeds moeilijker.  Waarom?

1. Een bezoek aan het quilterspalet en een les volgen bij Sue Daley.  Ik leerde er applecores maken op de Engelse methode met papieren malletjes.  Ik schafte het patroon aan van appleberries want zo'n nieuwe vaardigheid moet ingeoefend worden en dat leek me een mooie manier. De sewline om mee te plakken heb ik, maar de andere lijmsoort ben ik vergeten te kopen op dat moment.  Die ga ik dus gauw online bestellen (hier gevonden).  Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik nog niet gestart ben.2. Een bezoekje aan de tentoonstelling van het quiltersgilde in Leiden.  Bij het quiltgebeuren in Brielle starten ze een BOM met de Camelot quilt en die vindt ik erg mooi!  Die BOM moet nog starten dus daar ben ik ook nog niet aan begonnen maar ik heb me wel al opgegeven.

3. Nog meer mooie William Morris stoffen die ik kocht bij het Quilterspalet.  Het verfwerk in de toekomstige woonkamer is bijna klaar.  Het inrichten in mijn hoofd gaat steeds makkelijker en er moet echt een quilt in die nok komen.  De vermoeidheid van het klussen heeft dit tot nu toe tegengehouden.4. Voor het patroon van de mid 19th century start quilt liggen de stofjes die ik al heb verzameld om te gebruiken, te lonken vanuit een mandje.

5. Mooie stoffen die al klaarliggen voor 2 kerstprojecten.  Gelukkig was het deze week nog 's zomers genoeg om dat even uit te stellen.Maar dit was vooruitkijken naar wat ik allemaal nog wil.  Er is ook een hoop vooruitgang geboekt met projecten waarmee ik nog bezig ben.

Heel veel geploeter, gezucht en nog  2 extra zaterdagen heeft het me gekost om blok 1 van 'The Graceful Garden' klaar te krijgen.  Maar dan is het nu wel een plaatje geworden.  De top van deze quilt zit bijna helemaal in elkaar.  De rand is in het boek gemaakt door blokken met bruine stof maar ik denk dat ik toch maar voor 1 randstof kies.

Door zoveel te willen maken (hierboven staat nog niet eens alles) kreeg ik ook behoefte aan afmaken.  De kerstwensen quilt heeft een biesje gekregen en een label en is nu af.  Ruim op tijd voor Kerstmis.  Hoera ik heb een AFFO!  Verder met de volgende.

4 opmerkingen:

 1. Een mens moet wat te wensen houden, anders is er niks aan. Ik heb ook een aantal projecten lopen en hanteer het systeem van eentje af = mag nieuw project starten. Je affo is prachtig die kun je gerust met kerst in de kamer hangen. En je Graceful Garden wordt ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verleidingen allemaal en zoveel mooie stoffen liggen er al te wachten.Je Graceful Garden vind ik prachtig en fijn dat je een affo hebt, ook prachtig geworden en mooi op tijd voor Kerst.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ook zo moeilijk om niet iets nieuws te beginnen. Ik weet precies wat je bedoelt. Wat een leuke kerststofjes heb je klaarliggen.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat ook eigenlijk wil je niets nieuws beginnen maar de verleiding is gewoon te te groot. De kerstquilt is mooi geworden en ruim op tijd klaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!