zondag 10 april 2011

Feest van herkenning

Alweer een tijdje geleden kondigde ik aan een quilt te willen maken n.a.v. het boek Small blocks stunning quilts.  Voor de quilt waar mijn oog het eerst op viel, heb ik naar mijn zin nog niet genoeg stof bij elkaar of misschien is het de tip van chain piecing waardoor ik er niet in kwam maar dat idee ligt nu in elk geval even aan de kant.

Want tussen alle projecten die ik al heb, ben ik begonnen aan mijn versie van de Shakerhill pyramid quilt.  Deze quilt stond als voorbeeld van oude quilt in het boek en door de afmeting en het aantal blokjes per rij te tellen kon ik berekenen dat deze gelijkzijdige driehoeken ongeveer 10 cm meten aan elke zijde.  Inmiddels zijn er zo'n 400 gekleurde driehoekjes geknipt die afgewisseld worden met driehoeken in wittinten.

Small blocks stunning quilts bevat ook wat quiltlessen; tips voor hoe je het beste effect krijgt.  Ik blijf wel meer bij mijn eigen gevoel maar probeer toch erop te letten dat er stoffen inzitten die verschillende richtingen opgaan en een paar 'shockers'.  Die zorgen ervoor dat een quilt ook een soort charm krijgt.  Ik wil ook zo'n rare afwerkrand hebben!

De quilt in het boek is bijna een charm quilt, er is maar 1 stofje gevonden dat herhaald werd.  Ik heb wel een uitgebreide collectie gekleurde stofjes maar zoveel wittinten heb ik echt niet.  Dus mijn witte stofjes mogen van mij herhaald worden.

Ik had geen idee dat ik al zoveel verschillende stofjes in huis had.  Alles weer eens boven halen geeft dan ook een feest van herkenning; een lapje uit Parijs, lapjes die m'n ouders meegenomen hebben van hun reis naar de VS, lapjes gekregen voor Kerst en verjaardagen, lapjes uit een oud overhemd, lapjes geruild met iemand uit de buurt, lapjes uit Zwijndrecht, Gent, Antwerpen, Middelburg, Brugge, Groningen,..  O ja, die heb ik ook nog!  Hoewel de kast nogal vol begint te worden, had ik nog niet beseft hoeveel lapjes ik in de afgelopen 8 jaar gekocht had.  Erg he?  Maar gelukkig ben ik me nu wel bewust van het feit dat die kast een soort schatkast is!

3 opmerkingen:

 1. Via via ben ik hier terechtgekomen. Wat heb je een leuke blog en wat maak je mooie dingen. Ik zet je in mijn leeslijst en kome eens wat vaker langs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, komen die stofjes nu mooi te pas.
  Handig zo´n schatkist toch! De quilt wordt mmoi.

  zonnige dag, susi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi, dedankt voor je reaktie, ik zou me raad weten als m´n kinderen zomaar weg zouden blijven. Deze Prins moeten we zorgen dat ie ´s avonds de deur niet meer uitgaat.
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!