maandag 10 januari 2011

Op het juiste pad / On the right track

Het gaat goed met de Kerstwensen. Het blokje met het Zweedse hart is klaar en de 9 blokken zijn aan elkaar gezet. In EQ6 heb ik de rand ontworpen en daarvan is ook een kwart klaar.
Toen moest ik even onderbreken want ik had niet meer genoeg van die rode stof. Niet getreuzeld met bestellen bij Ikorniquilt en zaterdagmiddag kwam het al binnen. Nu is het wasproces bezig en dan kan ik het strakjes strijken en knippen.
I'm doing well on my kerstwensenquilt. The block with the Swedish text is finished and the nine bloks are put together. I designed the border in EQ6, and finished a quarter of that.
Then I had to pause, since I didn't have enough red fabric. I ordered the fabric and had it on Saturday. Now busy washing.
Even niet meer verder. Wat zal ik doen? Op het goede afmaakpad blijven. Maar alvast wat knippen voor de Farmer's Wife.
I can't go on with this quilt. What shall I do? Keep on the right finishing track. Starting to cut some blocks for the Farmer's Wife.

Toen zag ik Stars in bloom weer en vond dat die toch echt aan de beurt moest komen. Ik heb nu een soort veiligheidsspelden waarmee de drie lagen aan elkaar kunnen worden gezet. Het grote voordeel daarvan is dat het veel sneller gaat dan spelden en rijgen. Nadeel is dat het verschuiven van de ring lastiger gaat (toch geen veiligheidsspeld ertussen) en dat ik er met de draad soms achter bleef hangen.
I thought I couldn't put Stars in bloom (blackbird desings, small favorites) away for much longer. I've made the sandwich with a kind of safety pins. I'm not sure which method for making the sandwich I prefer.


En als je dan een foto gaat maken is Joris weer van de partij. Hij komt al aanzetten op het gezoem van de camera. Een topmodel geweest in een vorig leven?
When I make I picture, Joris comes quick. Hearing the zooming of the camera. A topmodel in his former life?

3 opmerkingen:

 1. Nou, die Joris showt wel mooie quilts. Wat een heerlijk gevoel om weer eens een quilt af te hebben, he? Je bent op het goede spoor, ik zou willen dat het mij ook zou lukken om weer eens een Affo te hebben, hihi.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joris is een supermodel. Wat laat je toch mooie projecten zien.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je het goede pad ingeslagen!! Je projecten zien er heel erg leuk uit. Ben benieuwd of er straks toch weer een zijweggetje komt.......;0))

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!