zaterdag 18 september 2010

Die Joris toch

Eigenlijk moet ik heel gevleid zijn. M'n jongste kater Joris volgt het quilten op de voet. Dat zie je hier bij een strook van Elsje Fiederelsje.Hij weet natuurlijk donders goed dat hij eigenlijk niet op een quilt mag. Nou ja, donders goed. Hoewel hij erg lief is, is hij op dit soort gebieden niet bijster intelligent. De kat van mijn ouders wist bijv. dat hij bij het sandwichen ervoor moest zorgen om er niet op te lopen. Maar dit is een van de vlakken waarop Joris wat vergeetachtiger is. Als het nou gaat over snoepjes en hoe je naar buiten kunt ontsnappen is hij een stuk intelligenter.

Zo af en toe is het best gevaarlijk om Joris in de buurt te hebben, zo'n tasje met quiltbenodigdheden is erg interessant. En je weet dat ze meteen zullen proberen om je buit weer af te pakken. En het maakt niet zoveel uit wat je pakt, een speldenkussen is ook interessant.
Dit zag ik daarnet. Je kunt hem en Elsje gewoon niet alleen laten! Het quilten van Elsje gaat goed vooruit. Dat is maar goed ook. Alle blokjes en langs de steeltjes en bloemetjes zijn "in the ditch" gequilt. Eigenlijk zou zo'n vrij machinaal patroon mooi zijn om in het lichtgrijs te quilten maar dat is met de hand nog niet haalbaar voor mij. Het zijn daarom klokhuisjes geworden, al blijft het moeilijk om ze overal mooi te laten aansluiten.
Maar ach, Joris heeft hem goedgekeurd dus dat is al heel wat.

Diana

3 opmerkingen:

 1. Vind jou Joris er wel heel lief uit zien op de quilt hoor! Volgens mij hebben alle katten een voorkeur voor quilts die nog niet af zijn, mmm die af zijn vinden ze trouwens ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig zo"n Joris erbij. Je leert jezelf sneller een quilt op te ruimen (wanneer je er geen zwarte kattenpoten op wil) dan je katten dat ze er niet op mogen liggen.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Diana, bedankt voor je reactie op mijn blog.
  Ik keur het evenals Joris goed hoor. Elsje Fiederelsje is erg mooi geworden. Joris is niet de enige kat die gek op een quilt is, ik zie ze regelmatig samen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!