donderdag 22 juli 2010

Farmer's Wife Quilt : eerste virtuele bee

Wat leuk zo'n virtuele bee! Leuk om te zien hoe al die variaties eruit komen te zien!
Ik maak mijn farmer's wife quilt met een paar blauwe tinten, een paar groene tinten, een okergeel stofje en een achtergrondstof met groene ranken en een okergeel bloemetje.

Ik las al dat sommigen last hadden met de mallen en de uiteindelijke grootte. Bij mij deed dit probleem zich niet voor omdat ik de blokken getekend heb in EQ6 en blok per blok heb uitgeprint. Die afmetingen zijn erg betrouwbaar. Achteraf zie ik dat er een versie van de Farmer's Wife Sampler Quilt in EQ6 te koop is. Misschien een tip voor wie nog wil beginnen of net gestart is. In elk geval is het niet correct afdrukken bij meer mensen een probleem want er stond iets over op de website van de auteur.

Deze keer minder gemaakt dan anders maar het einde van het schooljaar is ook vaak zo druk. Straks moet ik nog mee met de dropping van groep 8 en verder hebben we schoolreisjes, uitstapjes, juffendag, personeelsdag , bedankavond... gehad. Allemaal erg leuk, maar ja, iets minder tijd voor de blokken. Morgen nog een ochtend school en dan kan ik me in de zomervakantie weer meer op het quilten storten.


Ik las bij Else dat ze de blokken ook in willekeurige volgorde maakt. Bij mij was het zo dat ik begon met blokken waarvoor ik dezelfde mallen kon gebruiken. In het boek staan ze op alfabetische volgorde. Ik houd wel een lijstje bij waarop ik afvink welke ik al gehad heb. Hierboven zie je nr 106 Wild Rose and Square (nieuw!) en daarnaast de eerder gemaakte nr. 14 Butterfly at the Crossroads. Hoe meer je het boek bestudeert, hoe meer je ziet welke blokken overeenkomen en waarin het verschil soms alleen in de invulling van de kleurtjes zit. Overigens volg ik het boek niet al te strak, soms geef ik er gewoon een draai aan.Nr. 39 Friendshipnr. 97 Waste Not


Nr. 88 Star of Hope


nr. 85 Square Dance
nr. 9 Box


nr. 86 Squash Blossom (de puntjes mooi krijgen in het midden was best lastig)


Alle blokken van deze maand op een rij.
Veel quiltplezier en tot gauw!
Diana

7 opmerkingen:

 1. Hallo Diana,
  je hebt al heel wat blokjes klaar van de FWQ. Ik probeer mijn blokjes zoveel mogelijk naar het origneel te maken wat kleuren betreft. Ik lees dat jij de blokken in EQ6 getekend hebt. Maar bij het boek zit toch een CD met mallen en op internet heeft de schrijfster van het boek alle mallen per blok bij elkaar gezet. Wel zo makkelijk, vind ik. Het is een kwestie van de printer op 100% zetten. Ik meet altijd nog even na voor alle zekerheid.
  Fijne dag verder,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Diana,
  Bedoel je met je eigen draai soms dat je de blokken ook op de punt zet???
  Ik herkende nummer 86 squash blossom, maar toch dacht ik: hij is anders. Even foto's vergeleken met mijn eigen site, en ja hoor: jij hebt 'm op de punt en ik heb hem recht. Grappig! Heb je dat met meer blokken gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Diana, je blokken zijn SUPER! En gelijk heb je een beetje je eigen ding is nooit verkeerd, het is tenslotte jou quilt (lol) fijn weekend, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé, ik had jou nog niet in mijn lijstje staan, zal je er snel bijzetten en dan kom ik dus regelmatig bij je kijken hoer het met jouw boerenwijffie gaat! Je hebt in ieder geval al heel mooie blokken gemaakt Zeven deze maand, nu veel plezier en succes met de volgende! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat moet dus hoe zijn!! Sorry!!! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. o! wat heb jij al veel blokken gemaakt,
  ik ben bezig met nr 3,zet je blog in mijn reader kan ik volgen hoe het met de blokken (en de rest) gaat.
  ene ja het werkt verslavend :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He Diana, ik ben nog nooit op je blog geweest, maar ik zag je in het rijtje farmerswifequilters staan. Ik kom je even begroeten. Wat ben je al ver, en toch pas je eerste update. Nog een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!