vrijdag 25 juni 2010

Farmer's Wife en meer

Het ging erg hard met de Farmer's Wife Sampler blokken! Ik dacht eerst elke keer een blok hier te gaan publiceren. Of elke week. Maar het werkte zo verslavend dat er een maand lang ongeveer 1 blok per dag bij kwam. Er zijn nu 47 blokken klaar en een paar zijn bijna klaar. Dat tempo is voor mij niet haalbaar als ik ook een blog bij werk en daarom stelde ik dit bijwerken steeds uit.
Maar elk nadeel heeft zijn voordeel en nu heb ik lekker veel om te laten zien.
De blokken heb ik nu tijdelijk opgespeld op een witte fleecedeken. Maar kater Max is het met mij eens dat bruin ook mooi is als kleur voor de sashings.

Maar op een gegeven moment moest ik ze toch even opzij leggen. Tijd voor cursus en daarom moesten de sterernblokken aan elkaar gezet worden met blauwe strookjes. In eerste instantie leek het veel te roze maar de blauwe strookjes doen hun werk. Uiteindelijk wordt het nog minder een suikerspin als ook de rest van de boorden eraan zitten. Maar dat betekent nog heel veel werk met vierkantjes van 2 bij 2 cm.
Ik noem deze quilt voorlopig (en misschien wel blijvend) First Impressions; de eerste indruk de roze wolk is niet de blijvende en je moet niet altijd op je eerste indruk afgaan. Het was ook de oorspronkelijke titel van Jane Austens Pride & Prejudice en dat is een van mijn lievelingsboeken.
Tot slot ben ik begonnen aan een cadeautje voor mijn schoonmoeder die het zo koud had. Nog niet makkelijk om een geschikte (lap)quilt te bedenken. In de woonkamer hangt een heel kleurig schilderij met felgroen, feloranje en lavendelpaars en de rest van de inrichting is vrij neutraal. Ik vond het moeilijk die kleuren te combineren maar het is uiteindelijk wel gelukt. De bank is lichtgrijs en die kleur heb ik gebruikt als achtergrond. De felle kleuren steken daar goed op af.
Het patroon is dat van een stripquilt; lange banen. De patchwork banen met strookjes worden afgewisseld met een baan applique met een patroon wat je magical vine -geinspireerd kunt noemen.
Nu nog hopen dat het afkomt, of voor haar verjaardag eind oktober of voor Kerstmis als ik de eerste streefdatum niet haal.
De naam voor deze quilt is elsje fiederelsje, een vrolijk quiltje voor een Els.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!