zaterdag 17 april 2010

Een nieuwe lente...

Een nieuwe lente, een nieuw geluid...
Tot zover Herman Gorter. Sinds deze bruine quilt heb ik ervaren hoe mooi bruin kan zijn en hoeveel warmte het een quilt kan laten uitstralen. Sindsdien kan ik het bijna niet laten om wat bruin toe te voegen.


Maar nu het lente is geworden krijg ik weer zin in blauw, groen en okergeel. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om te beginnen aan de Farmer's Wife Samper quilt en deze te gaan maken in deze kleuren. Dat wilde ik al langer maar ik wist nog niet hoe. Bij het Quilthys had ik al een mooi stofje gezien dat perfect is als achtergrondstof en dat maakte de drang om ermee te beginnen nog moeilijker te weerstaan.

Bij het boek zit een cd-rom met daarop de mallen, ik vind deze echter niet praktisch. Ik ben heel blij met de aanschaf van EQ6 want daarmee kan ik heel veel blokken opzoeken en uitprinten op werkelijk (of gewenst) formaat. Ik heb besloten om te gaan voor 6 inch blokken wat de quilt in werkelijkheid ook heeft.
Enkele blokken zal ik nog in het programma moeten tekenen want die staan erin onder een andere naam en heb ik nog niet teruggevonden.
Vervolgens maak ik mallen en knip ik de stof uit en speld ik deze op het papier zodat al een hoop startklaar is. Wat let me om te beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!