zondag 10 augustus 2014

Kleine projectjes...

Op het moment ben ik veel bezig met kleine projectjes.  Daar is de Simply Vintage ideaal voor. 
Tafellopertje van nummer 10 heeft alleen nog de binding nodig.  Voor de oogjes gebruikte ik knopen uit de knopenpot die van mijn schoonmoeder is geweest.  Heel anders dan de drukknoopjes zoals in het origineel.

Ik houd best wel van die "primitieve" stijl maar ik vind die donkere achtergronden die er meestal gebruikt worden in die stijl niet zo leuk.  Dus die vervang ik lekker door lichtere kleuren.  Zo worden het ook meer mijn projecten. ;)

Dit is een van de pennyrugs Sunnyside up uit nr 10.  Ik denk niet dat ik er een echte pennyrug van maak want ik ben niet zo dol op die flapjes eromheen. 


Ik ben ook begonnen aan de mysteriequilt van Bonnie Sullivan die in de Simply Vintage van dit jaar staat.  Die heet Susie's world. Ook hier heb ik de donkerbruine achtergrond vervangen door een lichter stofje.  Heel handig want dan kan ik er zwart-witte katten van maken die meer op mijn eigen lieverds lijken. 

Het gedeelte hieronder is alleen nog maar voorbereid.  En overal moeten nog de pootjes en oogjes geborduurd worden maar voor mijn gevoel gaat het echt razendsnel.  Ik gebruik geen wolletjes en geen "raw edge" techniek maar gewone patchworkstofjes en freezerpapier eronder.Zo tussendoor zijn we ook nog op stap geweest.  Naar Menen waar je het Atelier hebt.  Naast patchworkstoffen verkopen ze daar allerlei hobbymateriaal.  Ze hebben er verrassend veel.  Kijk maar.

Ook ben ik nog naar Aztec-Rose Crea geweest in Zwijndrecht.  Daar demonstreerde Karen de Frixion pen.  Heel handig; een pen die uitwist als je erover strijkt.  Dat heeft er ook voor gezorgd dat het maken van Susie's world zo snel ging.  Verder nog wat stoffen gekocht als achterkant en achtergrond voor de UFO's van het moment.
Jane is op zomervakantie, ze valt met niet lastig en we hebben een afspraak voor zo rond oktober.  Lief van d'r he?  Heb ik alle tijd om wat UFO's weg te werken.

Ondertussen gebeurt er ook genoeg in de tuin.  Daar schrijf ik nu over op dit blog : www.hoikakelvers.blogspot.com

2 opmerkingen:

 1. Hoi Diane, leuk al je projecten !
  Maar vooral heel erg bedankt voor het vlopje in mijn brievenbus ;))
  Ik ga de lappies verwerken in de Jane en je naam achterop zetten !!!
  De lapjes hebben op het moment iets meer pauze... de tuin roept zo hard :0
  Liefs uit Kerkrade Sis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Que de jolis petits projets !!! C'est super !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!