maandag 28 oktober 2013

Jan de wind...

Eindelijk kan ik er over bloggen.  Het babyquiltje is klaar en is alvast bij de toekomstige ouders. Die er gelukkig blij mee zijn.
Gisteren naar Spijkenisse gereden en dat werd een mooie omweg langs dammen omdat we op de heenweg niet over de Zeelandbrug konden (op de terugweg weer wel).  Als je zo langs zee rijdt merk je dat de wind behoorlijk bezig is.


Maar dit berichtje heet niet voor niets Jan de wind.  Niet dat het quiltje zo gaat heten (label komt erop als het neefje er is) maar net zoals bij elke andere quilt kwam ik weer even op zo'n punt van: hoe los ik dit op?  Wat doe ik hiermee?  En nu had ik natuurlijk geen tijd om het een tijdje opzij te leggen en er na een halfjaar weer aan verder te gaan.


Ik wist al heel snel dat ik de golven wilde echoquilten.  Met blauw verlopend quiltgaren want dat had ik nog liggen.  


Maar wat doe ik dan bij het gedeelte van het bootje? Als de rest zo flink gequilt is kan ik dat niet openlaten (ook al zegt de verpakking van de vulling dat je tot 6 inch uit elkaar kunt quilten). Ik heb daar een ecru quiltgaren gebruikt en verzon al snel een zon.  Wel zo mooi om het leven met zonneschijn te beginnen.  Hmmm helemaal door laten lopen?  Of een wolkje aan de andere kant?


Arianne had het over een beetje golvende wolken zodat de ruimte beter gevuld werd.  Nu ben ik niet super met tekenen en kreeg ik dat thuis niet helemaal naar m'n zin.  Maar die golvende lijnen en het weer brachten me op het idee van "Jan de wind" en die heb ik er toen ingequilt.  Hij zorgt ervoor dat het bootje de wind in de rug krijgt.


De randen heb ik eenvoudig gehouden door gewoon streepjes te quilten. Het groene stofje met al z'n krullen zorgde al voor genoeg golvende lijnen.  Eerst wilde ik het geheel afbiezen met donkerblauw maar het is toch oranje geworden om het iets vrolijker te maken.

 
Ook de achterkant is in stijl en alle kleurtjes komen daar ook weer terug.
 
 
Het patroon kocht ik tijdens Saint-Marie aux Mines bij de stand van L'Atelier d'Eole.  Dit patroontje heet Gloups, les p'tits poissons... en is een creatie van Delphine POHU.  Ik heb het patroontje wat aangepast, meer kleurtjes gebruikt dan blauw, grijs en bruin en de afmeting is door het toevoegen van extra zee aan de onderkant en een border iets vergroot. De vis aan touwtje hoort los te bungelen maar ik dacht dat het praktischer was om deze toch maar vast te zetten. Op het voorbeeld zie ik weinig quiltwerk maar de ontwerpster gebruikt dit vooral als muurquiltjes en soms maakt ze er lekker grote kussens van.
Dit is de site : http://www.atelierdeole.com/accueil.html.  Dit patroontje staat er nog niet op maar wie weet verandert dat snel.

En nu?  Wel zodra het in de wasmachine zat grepen mijn handen alweer naar de Life is beautiful en de Souvenirs quilt.  Heerlijk toch dat je nooit helemaal zonder hoeft te zitten.
 

2 opmerkingen:

 1. Wat een mooie quilt is dit geworden. Daar zullen ze erg blij mee zijn,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Diana,
  Erg lief aangeboden!!
  Ik heb alleen nog zo weinig reproductiestofjes dat ruilen zelfs al moeilijk gaat,..
  :o)
  Lief dat je het aanbood,...
  Misschien in de toekomst als ik ook stofje sheb om te ruilen,.

  Liefs Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!