maandag 12 november 2012

Quilten in een drukke tijd...

Zo, dat was lang geleden.  Maar ik ben nog steeds druk bezig.
Maar er kwamen nogal wat verjaardagen en een toets voor m'n cursus Russisch tussendoor en daardoor had ik net iets minder tijd.  Om te bloggen dan.  Niet om te quilten want als dat het geval is gaat het niet goed met me.


De familiekerstquilt wordt nu gequilt.  Tenminste, wanneer Joris dat goed vind.  En wanneer hij dat niet goedvindt?  Nou dan mag hij een ander plekje gaan zoeken.


Wat fijn is aan deze quilt is dat als ik hem meesleep naar een verjaardag in de familie niemand het erg vind als ik gewoon verder ga met quilten.


In onze woonkamer zitten we met veel schuine wanden en de wanden die niet schuin zijn, zijn bedekt met boekenkasten.  Maar ik heb nu een mooie nieuwe quiltplek gevonden : over de tv.  Dat grote zwarte scherm kan zolang we er toch niet naar kijken van de winter mooi bedekt worden met een winterse quilt.

Straks linten aan de onderkant en dan kan deze quilt mooi over de tv heen gespannen worden.  Weer iets wat ik af wil hebben voor Kerst.

Met de naaimachine wordt ook nog geexperimenteerd.  Op quiltles leer ik nu machinaal quilten en dat valt echt nog niet mee.  Meters maken en oefenen.  Die oefenlappen worden nu kleine quiltjes voor de katten.  Zo krijgen die proeflappen een mooie bestemming en bepaalde stoelen een mooie bescherming.

Ook met de some of my favorite blocks ga ik nog verder ('t is nu zo moeilijk stoppen) en ik maak steeds iets ingewikkeldere blokken.

Big bear's Paw

Duck and ducklings (ook SBS)

True lover's knot

Key West Beauty (ook SBS)  Best lastig.  Puntjes in het midden worden maar niet naar m'n zin.  Misschien appliqueer ik er nog een cirkeltje op. 


Pinwheel (ook SBS)

Star of LeMoyne

Ladies Aid album (ook SBS)

Hope of Hartford - Viel me heel erg mee.  Ben best trots op dit blok.

Al deze blokken verdrijven zo langzamerhand de Farmer's Wife van de quiltwall.  Vandaar dat ik ook daar nog druk sashings voor aan het naaien ben (tijdens Boer zoekt vrouw).

Diana

5 opmerkingen:

 1. Jij bent erg druk met erg mooie en leuke dingen. Je kerstquilt wordt mooi net als je blokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat eem mooie blokken heb je gemaakt. Grappig idee om bij gebrek aan rechte wanden een quilt over de tv te hangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je op een verjaardag gewoon gaat zitten quilten. Dat zal ik ook eens gaan doen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Quilten op verjaardagen, humm klinkt goed of het hier ook zo ontvangen zou worden? Mooie projecten die je onder handen hebt, suc6 ermee. Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige blokken laat je zien, en leuk dat een verjaardag jou niet laat weerhouden om gewoon te quilten :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!