vrijdag 11 maart 2011

Daar ben ik weer! I'm back

Ik ben er een weekje tussenuit geweest voor vakantie naar Griekenland. Wel heel apart omdat we samen met een 'echte' Griek gingen en ook bij familie en vrienden thuis kwamen.
Leuke daaraan was dat je allerlei andere dingen meemaakt dan als je gewoon als toerist gaat en dat je vanalles snel te weten komt.
Het was daar ook carnaval (dat valt meestal niet gelijk met ons carnaval) en het was leuk om te zien hoe ze het daar vieren. Maar voor quilters moet ik zeggen dat 'schone maandag' (=afgelopen maandag, de dag waarop zij carnaval afsluiten) de leukste is. Op deze dag gaan de Grieken nl. vliegeren (waarom vliegeren konden ze me niet vertellen) en de meeste van die vliegers zijn hexagonnen!
I've been to Greece for a week. They celebrated carnaval as well. The last monday is called clean monday en on that day they play with kites.


Nu heb ik daar niet echt foto's van omdat mijn camera het de dag ervoor begeven heeft. Helaas was hij niet meer te repareren (na 4 jaar intensief gebruik) dus heb ik gisteren een nieuwe gekocht. Ik ben benieuwd of je het verschil in aantal pixels ook goed zult kunnen zien op een blog (van 5.0 naar 14.1 megapixel).
My camera brook down so I haven't got good pictures.

Andere foto's van mijn vakantie die ik neem ter inspiratie. Die tegelvloeren zijn net patchworkdekens en die patronen in het hekje of de deur zijn weer mogelijke quiltpatronen. Maken jullie ook van zulke foto's?

Other pictures of my holiday. Those floors are inspiration for patchworktops and those patterns in the door could become quiltmotifs. Do you make those kind of photo's too?

3 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk een weekje naar de zon en dan zulke bijzondere dingen meemaken! Gave traditie van dat vliegeren, ja daar kun je dan inspiratie uit opdoen en zulke foto's maak ik dus ook, ornamenten op begraafplaatsen zijn ook vaak heel geschikt, vooral natuurlijk de Keltische! Ik hoop dat je je inspiratie om kan zetten naar iets heel bijzonders, groetjes
  'Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wist ik helemaal niet over Carnaval in Griekenland en het vliegeren daarbij. Het klinkt als een leuke vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh wat fijn zo een weekje er tussenuit naar Griekenland. Mooie foto's van de vloer en het hekwerk.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!