maandag 13 oktober 2014

Workshop Susan Smith

Het is alweer een week geleden dat ik een workshop Stonefields van Susan Smith kreeg in Zwijndrecht (bij Aztec-Rose Crea & hobby).

Het waren twee heerlijke dagen waarop ik vanalles leerde en veel leuke nieuwe quilters mocht ontmoeten.  Heel luxe eigenlijk ook want ons clubje bestond uit slechts 8 dames en aan werkruimte was geen gebrek.  Er was ook tijd voor persoonlijke aandacht, ook al waren we bezig met 3 verschillende quilts, sommige dames volgden Stevie's Garden, of Little Sparrow en anderen de Stonefields.Australiers houden van gadgets leerde ik.  Tja, daaraan is geen gebrek bij Aztec-Rose.  Ook bij ons patroon zitten handige mallen en die zijn niet alleen voor de flying geese gebruikt, ook bij sterren en andere blokken komen ze terug. 
Ik gebruikte al Roxanne's Glue it baste it en zal dit nu nog makkelijker gaan gebruiken (paar jaar geleden al gezien bij een les van Sue Daley).  Je kunt het spul het beste zien als "vloeibare" spelden die je werk vasthouden.  In tegenstelling tot gewone spelden heeft dit als voordeel dat het niet kan schuiven of in de weg zitten bij het appliqueren en dat ze ook niet uit je werk kunnen vallen. (kan mijn lief dus binnenkort weer op kousenvoeten rondlopen :)  )
Heel handig ook als je op reis gaat, dat zagen we bij een aantal van Susan's quilts in wording.Wat ik superleuk vond is dat Susan heel veel vertelde over de blokjes en hoe zo'n quilt ontstaat.  Hoe ze aan haar werk als commerciele quilter voor filmstudio's kwam en waar ze haar inspiratie voor nieuwe patronen vandaan haalt.


Ze vertelde bijvoorbeeld ook dat ze bij Stevie's Garden de bloemblaadjes niet allemaal met hetzelfde stofje maakte maar daarin varieerde voor de scrappy look.  Voor mij een eye-opener van : he zo kan het dus ook. En natuurlijk heerlijk dat je die quilts een hele dag om je heen hebt en zo kan zien dat de achtergrond van Stevie's Garden een groen ruitje is terwijl ik dacht dat het effen en grijzer zou zijn.


De les die we kregen was toegespitst op onze vragen.  Zo leerde ik van Susan hoe zij hexagonnen maakt (door de papiertjes heen prikken) en vroeg ze Ingrid om me de andere manier uit te leggen.


We moesten ook een beginnetje maken met St Honore gateau om te leren hoe je de rondjes met needleturn appliqueert. Rond wordt het wel maar ik moet nog even kijken hoe ik de rondjes op deze manier juist verdeel.  Ik heb nog niet de cirkelmallen van Susan, die zijn echt heel handig.


Nogmaals ik heb echt genoten van deze dagen en kijk uit naar de "terugkomdag" die volgend jaar gepland wordt, nu al benieuwd hoe de verschillende versies er dan bij iedereen uit zullen zien en leuk om alle medecursisten weer te zien.

Eerlijk is eerlijk : ik heb nog steeds geen blokje af en heb sinds vorige week wel het patroon uitgebreid bestudeerd maar ben nog niet echt begonnen.  Twijfel nog over de kleurtjes; wel of geen blauw in het geheel.  Dus heb ik maar even nog extra doorgezet met Red Home waar ik nu 2 maanden mee bezig ben.  Het grootste / bewerkelijkste gedeelte is nu bijna klaar. 


O en toen ik vorige week dinsdag terugkwam (uit het drukke randstad verkeer - daar zag ik best tegenop maar nu heb ik geleerd dat ik ook dat overleef) vonden we het eerste eitje van onze eigen kippen.  Inmiddels zijn er 5 eitjes gelegd met gewichten van 26-30 gram.  Een ding weet ik wel al : ik ga kippenstofjes gebruiken in Stonefields.3 opmerkingen:

  1. Wat zal je hier nog heerlijk van dromen,... wat een indrukken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te zien heb je een heerlijke dag gehad. Lekker nagenieten van alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellig blogje heb je geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!