dinsdag 27 augustus 2013

Bloemblaadjes

In de tuin liggen nu regelmatig bloemblaadjes op de grond.  Van de bruidsluier of van de clematis.  De hibiscus doet nog zijn best en de vlinderstruik  is nog steeds een lust voor het oog (met name door de talloze vlinders en bijen).
De bloemblaadjes van stof volgen een omgekeerd proces.  Eerst zijn ze los.  Uitgeknipt uit stapels lapjes.

Vervolgens komen ze langs de bus stijfsel en het strijkijzer.

Daarna maken ze groepjes van 12 om een bloemetje te vormen.

En sommige bloemblaadjes zijn al heel ver.  Die hebben zelfs al een hartje en een achtergrondstofje uitgezocht.


Knap he?  Die stijfsel zorgt ervoor dat ik ze kan samennaaien alsof ik bezig ben met english paperpiecing.  Maar dat ben ik helemaal niet!  Geen papiertjes en geen plakstift, alleen wat stijfsel...

Ik moet nog heel veel appliqueren hoor maar het zit al vast zonder spelden.  Dat doe ik door op de omgestreken halve cm van mijn stukjes Roxanne glue it baste it te druppelen en de stoffen dan vast te strijken.  Maakt het appliqueren ook weer een stukje makkelijker.  Soms zie ik nog wel een hoekje of puntje dus daar even geen dotje lijm, dan kan ik dat nog wegwerken bij het appliqueren.


Tot nu toe wordt ik hier alleen nog maar vrolijk van en dus kwam van het weekend opeens het ene na het ander bloemblaadje onder het strijkijzer vandaan en zijn er weer 9 bloemcirkels gemaakt.
Met zo af en toe een roepende ufo en een kriebelend nieuw project blijf ik me toch nog hierop richten.  Gewoon zo leuk.5 opmerkingen:

 1. Wat is dat mooi Diana en dank je wel voor de duidelijke uitleg. Prachtig vind ik het. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt echt de smaak te pakken, zo veel bloemen er al gemaakt zijn. Heel leuk zo een eigen inbreng om de LIB borduurtjes te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk project Diana! Die LIB vind ik nog steeds zo leuk, nou ja, de stitcheries dan. De manier waarop zit nog steeds ergens te broeden. Voor ooit.... Leuk en inspirerend voorbeeld laat je zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. FLIEFT!!! Wat mooi!!! Ik wil ook!!!
  Oh ik wil het gewoon niet zien,...
  Ik zie het niet!!
  OH toch wel,..

  FLIEFT!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!